Bezwaarprocedure tegen zendmast

Noordscheschut – Vandaag was de zitting bij de Raad van State in Den Haag over de omstreden omgebouwde hoogspanningsmast aan het Schoolpad in Noordscheschut. In Den Haag werd de kwestie behandeld die door een 15-tal omwonenden was aangespannen.

De oude hoogspanningsmast heeft twee jaar geleden een nieuwe functie gekregen als zendmast. De antennes zijn in de mast geplaatst bij het Schoolpad tussen Noordscheschut en Hoogeveen. Volgens de gemeente was daar was geen vergunningsprocedure voor nodig. De gemeente heeft een antennebeleid, en daarin staat dat dit vergunningsvrij is in het buitengebied in hoogspanningsmasten. En mag zonder een inspraakprocedure.
Maar die procedure willen de omwonenden gaan aanvechten middels een bezwarenprocedure, waarvan vandaag een zitting was. De bewoners vinden de mast een lelijk gezicht en zijn bang voor eventuele schade voor de gezondheid.
De gemeente Hoogeveen wacht de bezwarenprocedure van de omwonenden af. Komt er geen tweede zitting, dan volgt de uitspraak binnen enkele maanden.

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Bezwaarprocedure tegen zendmast

  • 26 juni 2018 om 06:23
    Permalink

    Zijn die lelijke draden eraf en beginnen ze over een lelijke mast…. De antennes er uit en ze beginnen vast over slechte telefoonverbindingen.

Geef een antwoord