Algemeen

Finalisten Drentse Onderneming van het Jaar 2020 bekend!

De drie finalisten van de Drentse Onderneming van het Jaar 2020 zijn bekend. Dat zijn Bork Groep uit Stuifzand, Olijslager Groep uit Emmen en Miron Violetglass uit Hoogeveen. Een spannende avond voor alle genomineerden, alleen al omdat de vorm waarin de bijeenkomst is gegoten – zowel live als via livestream – een extra uitdaging met zich mee bracht. Het gastvrije Drenthe College in Assen was bereid de 10 genomineerden, hun supporters en andere gasten een fijn – en Covid 19-veiig onderdak te bieden. Jury, bestuur en andere toeschouwers – ook via de livestream – waren hoorbaar onder de indruk van de hoge kwaliteit van de presentaties. Je moet het maar even doen: in drie minuten je bedrijf presenteren. En dan ook nog op zo’n manier dat iedereen snapt wat je doet, wat je motivatie is om datgene te doen en hoe je jezelf daarin onderscheidt van je concurrenten.

Karel Loohuis: “Ik ben supertrots op de finalisten voor de ‘Drentse Onderneming van het Jaar’ verkiezing! Naast dat het stuk voor stuk prachtige bedrijven zijn, hebben ze allen een link met ‘mijn’ gemeente. Zo is de Bork Groep uit Stuifzand een innovatief koploper binnen de sloop-, recycling- en saneringsbranche, die nadrukkelijk een waardevolle bijdrage levert om de wereld door te geven aan toekomstige generaties. Miron Violetglass uit Hoogeveen produceert en distribueert een breed assortiment violetglas verpakkingen voor natuurlijke producten in de beauty, persoonlijke gezondheid, voedsel en drank-industrie. Dit glas zorgt ervoor dat de kwaliteit van de producten die verpakt worden in het glas perfect blijft. Tot slot is er Olijslager Groep uit Emmen.” Met diverse bedrijven bedient de Olijslager Groep een brede groep vakgerichte professionals en retail in de doe het zelf markt. Loohuis: “Wellicht denkt u: wat is de link van Olijslager dan met Hoogeveen? Welnu ze hebben vergevorderde plannen om hun hoofdkantoor in Hoogeveen te vestigen. Met die plannen zijn ze wat mij betreft ook al een beetje ‘Hoogeveens’! Ik wens alle drie ‘Hoogeveensche’ ondernemingen heel veel succes! En weet: het is sowieso superknap en een eer om het tot de finale te schoppen!”

Finale
Op dinsdag 24 november vindt de finale plaats in Meppel. Hoe deze avond er precies uit komt te zien is natuurlijk mede afhankelijk van hoe Covid 19 zich ontwikkeld de komende maanden. Daarnaast belooft het natuurlijk voor de finalisten opnieuw spannend te worden: het zijn drie bedrijven die weliswaar op het eerste oog zeer verschillen, maar zeker niet voor elkaar onder doen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: