Deze week in de bioscoop week 25

Voorpremières:

Redbad

Redbad, zoon van Koning Aldigsl, twijfelt aan de verouderde heidense rituelen van zijn volk. Hij komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin Fenne aangewezen wordt om geofferd te worden aan de goden.
Tijdens het offerritueel vallen de Franken de stad binnen. De Frisii (ook bekend als ‘de vrije mensen’) zijn Dorestad kwijt. Redbads oom Eibert zet aan tot een machtsgreep en geeft Redbad de schuld van de nederlaag en de dood van zijn vader. Vastgebonden op een vlot, wordt Redbad de zee opgeduwd om te sterven.
Maar Redbad weet de tocht te overleven en spoelt aan bij de Vikingen. Daar leert hij de kracht van zijn eigen cultuur kennen. Hij wordt langzaam opgenomen in de clan. Nadat hij met de Vikingen meevecht tegen een rivaliserende clan Noormannen, trouwt hij met de dochter van koning Wiglek.
Als hij samen met zijn vrouw terugkeert in Dorestad ontdekt hij dat zijn zus is uitgehuwelijkt aan de zoon van de Frankische koning Pepijn van Herstal. Hij ziet tijdens een jaarmarkt hoe priester Willibrord zijn zus met geweld bekeert en vernedert. Hij zweert haar te bevrijden.
Dit kan hij niet alleen, maar het leger van zijn oom en neef, die inmiddels aan de macht zijn, lijkt niet sterk genoeg om de Franken te verslaan.

Afbeeldingsresultaat voor Redbad

https://www.vuecinemas.nl/films/film/redbad

Hotel Artemis

Jean ‘The Nurse’ Thomas (Jodie Foster) is de manager van Hotel Artemis. Een geheim en exclusief ‘members-only’ ziekenhuis voor de gevaarlijkste criminelen ter wereld.
Met hulp van assistent Everest (Dave Bautista) verzorgt Jean gewonde huurmoordenaars, bankovervallers, gangsters en andere misdadigers. Binnen de deuren van Hotel Artemis gelden drie regels: géén wapens, géén politie en géén moord. Wanneer in de straten van Los Angeles bloederige rellen losbarsten en de legendarische maffiabaas Orian Franklin (Jeff Goldblum) het gebouw betreedt, staan de verhoudingen tussen de patiënten op scherp. Jean moet een beslissing nemen die de toekomst van haar ziekenhuis én iedereen erbinnen in gevaar brengt. De veiligste plek voor criminelen is de gevaarlijkste geworden…

Afbeeldingsresultaat voor Hotel Artemis.
https://www.vuecinemas.nl/films/film/hotel-artemis

Premières:

Ocean’s 8

Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna en Helena Bonham Carter vormen een team in de actie-komedie Ocean’s 8.
Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna en Helena Bonham Carter vormen een team in de aktie-komedie Ocean’s 8. Vijf jaar, acht maanden, twaalf dagen … en een beetje heeft Debbie Ocean (Sandra Bullock) moeten wachten op wat de grootste roof van haar leven moet worden. Als geen ander weet ze wat je daarvoor nodig hebt: experts. Samen met haar partner in crime Lou Miller (Cate Blanchett) stelt ze een team van specialisten samen, bestaande uit: juwelenmaakster Amita (Kaling), straatoplichtster Constance (Awkwafina), hekwerkexpert Tammy (Paulson), hacker Nine Ball (Rihanna) en modeontwerpster Rose (Bonham Carter). Het doel van deze roof is diamanten ter waarde van 150 miljoen dollar te stelen tijdens hét evenement van het jaar; het Met Gala. Echter, de diamanten schitteren wel om de hals van de wereldberoemde actrice Daphne Kluger (Hathaway), het stralende middelpunt van de avond. Het plan is waterdicht maar het team mag geen enkele fout maken om binnen te komen en onopgemerkt weer te vertrekken met de buit. In Ocean’s 8 spelen ook James Corden als de verzekeringsdetective die de puzzel moet oplossen en Richard Armitage als Klugers onwetende date tijdens het gala.

Afbeeldingsresultaat voor oceans 8
https://www.vuecinemas.nl/films/film/ocean-s-8

Incredibles 2

Op donderdag 21 juni is er de marathon van Incredibles. Om 19.00 uur start deel 1 om je geheugen wat op te frissen. Deel 1 is in 2D en deel 2 is 3D vergeet dus geen 3D bril mocht je die hebben.
Op vrijdagavond 22 juni om 21.00 uur is er een Big Kids vertoning. Dit is de originele versie in 3D.
Op zaterdag 23 en zondag 24 juni is het Mega Kids Weekend! Springkussens, kleuren en spelletjes.
Over de film:
Helen, moeder van het gezin, staat ineens in de spotlight als superheld, terwijl Bob als huisvader samen met Violet en Dash thuisblijft en een grote uitdaging heeft om aan het dagelijkse, normale leven te wennen zonder superhelden-actie. Het blijkt een moeilijke verandering voor de hele familie te zijn, al helemaal omdat niemand zich bewust is van baby Jack-Jack’s groeiende superkrachten… Wanneer een nieuwe gevaarlijke schurk met een meesterplan opduikt, moeten Frozone en de familie een manier vinden om samen tegen dit kwaad te strijden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, ook al zijn ze allemaal Incredible…

Afbeeldingsresultaat voor incredibles 2

https://www.vuecinemas.nl/films/film/incredibles-2-big-kids-night-originele-versie

Het Ongelofelijke Verhaal Van De Mega Grote Peer

In Solby, een klein, vredige havenstadje, is het leven zoet voor Mika en Sebastian. Tot de dag dat ze een fles in de zee vinden… met daarin een klein zaadje en een mysterieuze boodschap!
Zou hij gestuurd zijn door JB, hun vriend die al een jaar vermist wordt? Nauwelijks hebben ze het zaad geplant of ze buitelen al in een buitengewoon avontuur vol zeemonsters, rare piraten en … gigantische peren!

Filmhuis Hoogeveen: On Body And Soul.
Op maandagavond om 20.15 uur vertoond het filmhuis de film On Body and Soul.
Deze film wordt vertoond zonder pauze.
Over de film:
De introverte Mária is nog maar net begonnen met werken in een abattoir als de nieuwe kwaliteitscontroleur, als het geroddel onder haar collega’s al begint. Mária gedraagt zich opvallend anders. Ze zit tijdens de lunch altijd alleen in stilte, ze neemt haar werk extreem serieus en houdt zich strikt aan de regels. Haar wereld is er een die bestaat uit cijfers en gegevens die in haar geheugen geprent staan. De enige op werk die toenadering zoekt is haar baas Endre. Ondanks de gesloten karakters van beiden leren ze elkaar steeds beter kennen en ontdekken ze per toeval ’s nachts hetzelfde te dromen. Ze zijn met stomheid geslagen. Hun relatie en de manier waarop ze in het leven staan verandert, als ze overdag hun dromen samen na beginnen te spelen.
Afbeeldingsresultaat voor Het Ongelofelijke Verhaal Van De Mega Grote Peer
https://www.vuecinemas.nl/films/film/het-ongelooflijke-verhaal-van-de-mega-grote-peer

Programma week 25
Vo

Deel dit bericht!

Geef een antwoord