Amusement

De Tamboer kondigt nieuwe theaterprogramma aan

Hoogeveen – Theater De Tamboer presenteert vandaag de eerste nieuwe voorstellingen van het komende theaterseizoen 2020-2021. In oktober reizen Lebbis, Het Volk, Brigitte Heitzer en René van Kooten, René van Meurs, Ya dat is iets Indisch en Eric Corton en Susan Visser met De Grootste Helft af naar Hoogeveen. Ook staan er vanwege corona verplaatste voorstellingen op het programma: Sanne Wallis de Vries en Maartje & Kine. Bert Visscher, Reinout Douma en een strijkkwartet van het Noordpool Orkest spelen de eerste voorstelling op vrijdag 4 september. Op 5 september is de officiële aftrap van het culturele seizoen met U!TdagenD Anders. In september organiseren Het Podium en De Tamboer samen tuinconcerten in de tuin van het theater, met onder meer Erwin Java, Tim Knol en Tangarine en Rowwen Hèze-zanger Jack Poels. Kaarten voor alle voorstellingen en concerten zijn te koop via www.detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa.

Lebbis, Brigitte Heitzer en René van Kooten, Rayen Panday en meer

Flexibel

De Tamboer heeft ervoor gekozen om het nieuwe programma niet in één keer, maar in stappen bekend te maken.

“Het gaat allemaal even anders dan gebruikelijk,” vertelt programmeur Rudie Reinders. “Gelukkig zijn wij de afgelopen jaren al heel flexibel geworden in onze manier van programmeren en de start van kaartverkoop. We hebben al jaren niet meer één vast kaartverkoopmoment.”
De eerste voorstellingen en concerten staan inmiddels op de agenda. Het betreft deels verplaatste voorstellingen vanuit het voorjaar, maar er zijn ook al nieuwe voorstellingen geboekt. Wel is het lastig om heel ver vooruit te plannen, omdat de ontwikkelingen rondom het virus lastig te voorspellen zijn. Daarom maakt De Tamboer eerst alleen nieuwe voorstellingen voor september en oktober bekend. In september volgt dan het programma van november.

“We zien dat artiesten en gezelschappen zelf ook aanpassingen doen,” aldus Reinders. Zo komen Bert Visscher en Reinout Douma dit keer niet met een voltallig Noordpool Orkest naar Hoogeveen, maar met een strijkkwartet. Veel cabaretiers en liedjesschrijvers passen hun programma inhoudelijk aan. “Het is mooi om te zien dat theatermakers op een creatieve manier aan de slag gaan om toch weer voorstellingen mogelijk te maken.”

 

Programma

Waar leer je het meeste van: dat alles van een leien dakje gaat of wanneer het mis gaat? Lebbis zet vrijdag 9 oktober in op de ervaring. Hij praat erover met scherpzinnige ideeën, sterke analyses en inspirerende levenslessen. En grappen natuurlijk.

Zaterdag 10 oktober speelt toneelgroep Het Volk hun laatste reisvoorstelling De Bezoeking, waarin de bejaarden Roest en Harderwijk teruggaan naar hun tijd in de muziekwereld. Fantasie en werkelijkheid lopen door elkaar als figuren uit de opera La Traviata de revue passeren.

Vrijdag 16 oktober zoeken Brigitte Heitzer en René van Kooten ‘in het nieuwe normaal’ naar manieren om het publiek en elkaar te leren kennen. Een voorstelling waarin verbinding centraal staat, door middel van muziek en persoonlijke verhalen.

Waarom is al het nieuws tegenwoordig ‘Breaking’? Cabaretier Rayen Panday vraagt zich zaterdag 17 oktober af wat er nog echt speciaal is in deze tijd vol triggers. Hij dwingt lachsalvo’s af met de grappigste verhalen over zichzelf en zijn leven.

Cabaretier Ricky Risolles laat vrijdag 30 oktober in Ya, dat is iets Indisch zijn kijk op Indo-zijn horen door middel van grappen, verhalen en verrassende dialogen met Wieteke van Dort (Tante Lien). Ze worden bijgestaan door een fantastische band met Indische muzikale grootheden.

Zaterdag 31 oktober wordt er in De Grootste Helft een muntje opgegooid, wordt het kop of munt? Dat bepaalt wie welke rol speelt. Een ontroerende, verrassende voorstelling met Eric Corton en Susan Visser over een echtpaar dat elkaar niets meer te zeggen heeft. Hoe vertellen ze hun zoon dat ze uit elkaar gaan?

 

Veilig theaterbezoek
De Tamboer heeft een nieuwe lounge-opstelling gecreëerd in de Tamboerzaal, waarmee voldoende afstand tussen bezoekers kan worden gerealiseerd, zonder dat dit teniet doet aan de sfeer in de zaal. Ook wordt er gewerkt met vier ingangen met ieder hun eigen kleur, waar duidelijke looproutes naartoe verwijzen. Dankzij deze en extra hygiënemaatregelen is het theater klaar voor een nieuw theaterseizoen. De maatregelen konden mede worden getroffen dankzij een genereuze bijdrage van het Kickstart Fonds, die aan De Tamboer is toegekend.
In juli werd de nieuwe opstelling en route in het gebouw getest met twee succesvolle filmvertoningen van Bohemian Rhapsody. De reacties uit het publiek waren laaiend enthousiast. Foto: Anne van Zantwijk

 

Geef een reactie