Project ‘Samen Oud voor mekaar’

In Hoogeveen is het project ‘Samen Oud voor mekaar’ van start gegaan. Het doel van dit project is dat we mensen aan elkaar koppelen die samen iets sportiefs gaan ondernemen. De activiteit kunt u zelf vormgeven, zolang het maar sportief is in de breedste zin van het woord: wandelen, fietsen, zwemmen, tennissen, meenemen naar uw beweeg- of wandelgroep etc.

Ter introductie is er een aantal keren voor de deelnemers een bedrag van maximaal € 10,- per koppel beschikbaar om na afloop van de sportieve activiteit een kopje koffie/thee met iets lekkers te nuttigen.
Hoe vaak u afspreekt (wekelijks of 1x per maand) en waar u na afloop de consumptie gebruikt is geheel zelf in te vullen.

Een koppel kan bestaan uit:
– Een vitale senior die een kwetsbare oudere mee neemt voor een wandeling of fietstocht.
– Een vitale senior die regelmatig een wandeling maakt met een niet mobiele senior; rolstoel, duo Fiets of rollator.
– Een ommetje maken met iemand die u kent en van wie u weet dat hij/zij eenzaam is.

Kent u niemand in uw omgeving, maar wilt u wel deelnemen aan het project dan kunnen wij u helpen om in contact te komen met iemand van de doelgroep. Welzijnswerk Hoogeveen beschikt over een lijst met mensen die voor het project in aanmerking komen. Gezamenlijk proberen we dan een match te maken.

Beweegmaatje
Wellicht bent u zelf op zoek naar een maatje om regelmatig iets sportiefs te ondernemen? Ook dan kunt u zich aanmelden zodat we u kunnen helpen om in contact te komen met een beweegmaatje!

Doet u mee?
Wilt u meedoen of meer informatie? neem dan contact op met sportfunctionaris Eefke Weismann- Hooijer via het e-mailadres: info@sportenbeweeg.nl of telefoonnummer:
06-55 99 0920

Deel dit bericht!

Geef een antwoord