Nieuwbouw Noordscheschut: enkel luchtkastelen

Noordscheschut – Wat vele maanden geleden begon als een veelbelovende avond in dorpshuis De Cirkel te Noordscheschut, grootse nieuwbouwplannen werden uit de doeken gedaan, is ondertussen langzaamaan gedoofd als een nachtkaars.

Een groep van ruim dertig ‘Schutters’, toekomstige Schutters, ging er die avond eens goed voor zitten. Er vond een voorlichtingsavond plaats, door de gemeente Hoogeveen, betreft de nieuwbouw in ons o zo mooie dorp. In het begin werd er gesproken over eventuele locaties. Bijeenkomsten later kwamen ook grondprijzen en andere bijbehorende (on)kosten ter sprake. Er kwamen deskundigen/belanghebbenden aan het woord, die op hun beurt uitleg gaven betreft de bekende hoed en de rand. Kortom alle voortekenen leken gunstig dat er na vele jaren stilstand, eindelijk iets van/in/op de grond leek te komen in het pittoreske Noordscheschut.

Hoe anders liep het allemaal……

Waar bijeenkomsten gewoonlijk bedoeld zijn om situaties te verduidelijken, kwamen er nu vaak meer vraagtekens en onzekerheden bij. Het enige waarover men het eens was, was de locatie. Hoe zit het met de grondprijzen? Wat is de status van de bouwgrond? Welk tijdspad gaat men bewandelen? Wat zijn de beperkingen/vrijheden betreft het bouwen? Hoe zit het met allerlei duurzame eisen welke vandaag de dag worden gesteld?

Vele vragen waarop keer op keer geen duidelijk antwoord gegeven kon worden. Er werden mooie tekeningen/plaatjes voorgeschoteld, maar een tijdspad bewandeld/aangegeven (vol onzekerheden en de pan uitrijzende kosten) welke zelfs de meest enthousiaste bouwers in tranen deed uitbarsten.

In buurdorpen Elim, Hollandscheveld, Nieuweroord, Pesse, Nieuwlande, enz., is van alles mogelijk. Huizen schieten als paddenstoelen uit de grond, betaalbaar ook nog! Maar wanneer men in Noordscheschut een eigen woning wil realiseren komt men al jarenlang bedrogen uit…. Daar is enkel ruimte voor luchtkastelen.

GEMEENTE HOOGEVEEN: FAIL!

Ingezonden brief

Deel dit bericht!

Geef een antwoord