Gestrande Annabel Weber uit Noordscheschut terug na noodgedwongen oversteek oceaan met zeilschip

Noordscheschut – Vlak voordat de coronacrisis wereldwijd uitbrak vertrokken 25 Nederlandse scholieren en begeleiding voor een studiereis naar het Caribisch gebied. Eenmaal aangemonsterd op het zeilschip Wylde Swan zouden de leerlingen al varend een zes weken durend lesprogramma volgen over natuur en duurzaamheid.  Hierbij zouden ze langs de Bovenwindse eilanden,  Cuba en Jamaica varen.  Onder de leerlingen was ook de 17- jarige Annabel Weber uit Noordscheschut.  

Door de coronamaatregelen moest de reis na een aantal weken gestaakt worden. Maar terugvliegen nadat men land had bereikt was geen optie meer. Dit kwam  door de coronamaatregelen die inmiddels waren ingegaan. Daarom werd besloten na het nodige overleg en voorbereidingen om terug te varen naar Nederland. Zondagmorgen zijn de leerlingen en begeleiders na acht weken weer aan land gekomen in Harlingen. Annabel, heeft het onverwachte avontuur, net als haar mede passagiers goed doorstaan. Maar ze is wel blij weer terug te zijn.

Wereldwijd nieuws

Overigens was het avontuur wereldnieuws. Naast de Nederlandse media schreven ook de Amerikaanse media The Washington PostFox NewsThe New York TimesThe Boston Globe,  de Slowaakse krant Pravda  erover en Duitse krant Kronen Zeitung  over het avontuur.

 

Foto: Annabel Weber

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord