Aanvraag uitstel van betalen voor ondernemers en zzp’ers voor lokale belastingen

Regio – De coronamaatregelen hebben grote financiële gevolgen voor ondernemers en zzp’ers. De opdrachtgevers / deelnemers van GBLT bieden daarom ondersteuning op het gebied van het betalen van de lokale belastingen:

  • Een ondernemer of zzp’er die om uitstel vraagt krijgt standaard uitstel van betaling tot uiterlijk 31 augustus 2020;
  • Als de belastingaanslag in termijnen wordt betaald via automatische incasso, stopt dit proces ook. Na 31 augustus wordt het incassoschema verlengd met de niet geïncasseerde termijnen;
  • Geplande belastingaanslagen 2020 voor de precariobelasting, reclamebelasting en toeristenbelasting worden pas in september 2020 verstuurd.

Uitstel van betalen aanvragen

U kunt uitstel van betaling tot 31 augustus 2020 aanvragen. Dit doet u via deze pagina op de website van GBLT. U ontvangt een schriftelijke bevestiging van het uitstel.

Betaalt u uw belastingaanslagen via automatische incasso? Dan stopt GBLT tot en
met 31 augustus 2020 met het afschrijven in delen voor deze belastingaanslagen.
GBLT volgt het rijksbeleid ten aanzien van de invorderingsrente: een verlaging van de normale invorderingsrente van 4% naar 0,01%.

Vragen of meer informatie?

We begrijpen dat de corona-maatregelen grote gevolgen voor u of uw bedrijf kunnen hebben. Heeft u vragen over uw belastingen? Of loopt u tegen problemen aan? Neem dan contact op met GBLT. GBLT blijft bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00-17.00 uur.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord