WMD: kans dat het coronavirus in drinkwater zit is nihil

Hoogeveen – Gistermiddag kwam het RIVM met het bericht dat het nieuwe coronavirus  in Nederlands rioolwater aangetroffen. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . Sommige patiënten met COVID-19 hebben het nieuwe coronavirus in de ontlasting. Die ontlasting komt via de toiletten in het riool terecht. 

Waterleiding Maatschappij Drenthe laat in een reactie weten op vragen dat de kans dat het coronavirus in drinkwater zit is nihil. U hoeft zich geen zorgen te maken, want rioolwater is geen drinkwater aldus het WMD . Het coronavirus raakt ons allemaal, maar WMD blijft gewoon Drents drinkwater leveren. Drinkwater is van levensbelang. Daarom is de WMD goed voorbereid op allerlei noodsituaties. Ook op een pandemie.Het  water is veilig, betrouwbaar en goed beschermd tegen virussen. WMD neemt alle maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen. En we blijven ze doen.

Waterschap
Medewerkers bij de rioolwaterzuivering van waterschappen zijn goed beschermd tegen het virus. Mensen die in de buurt van een rioolwaterzuivering wonen lopen niet meer risico om besmet te worden met het coronavirus. Bron: WMD

Deel dit bericht!

Geef een reactie