Veranderingen ziekenhuiszorg in 2020: Hoogeveen weekziekenhuis met basisspoedpost

Hoogeveen – Ziekenhuizen, huisartsen, ambulancediensten en zorgverzekeraars richten samen de zorg in de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen anders in. Dit is nodig vanwege het tekort aan personeel, steeds strengere kwaliteitseisen en de veranderende zorgvraag. Zo zorgen we ervoor dat de zorg behouden blijft in de regio.

Voor Treant betekent dit dat ingewikkelde ziekenhuiszorg geconcentreerd wordt in Emmen en de ziekenhuislocaties in Stadskanaal en Hoogeveen weekziekenhuizen worden voor planbare zorg.

Emmen: complexe ziekenhuiszorg en spoedeisende hulp

De ziekenhuislocatie in Emmen wordt ingericht voor ingewikkelde zorgvragen. Dit zijn spoedopnames, acute of hoogrisico-operaties en diagnoses met een hoge waarschijnlijkheid van opname. Hiervoor dient een groot team van verschillende specialisten aanwezig te zijn. De afdeling Spoedeisende hulp (SEH) wordt uitgebreid en er wordt een nieuwe acute opname afdeling geopend.

Hoogeveen en Stadskanaal: weekziekenhuizen met basisspoedpost

De ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep in Stadskanaal (per 6 januari 2020) en Hoogeveen (per 6 april 2020) worden weekziekenhuizen voor zorg die geen directe haast heeft en die we goed kunnen plannen (planbare zorg).

Deze ziekenhuislocaties van Treant zijn dan vijf dagen per week geopend: van maandagochtend 07.00 uur tot vrijdagavond 20.00 uur. U kunt er terecht voor poliklinische afspraken, laboratorium- en röntgenonderzoek, planbare operaties, nazorg na behandelingen en bloedprikken.

De afdelingen Spoedeisende hulp (SEH) worden basisspoedposten die zeven dagen per week van 08.00 tot 23.00 uur geopend zijn voor niet-levensbedreigende situaties, zoals een botbreuk of een snijwond.

De ruimte die vrijkomt op de ziekenhuislocaties in Hoogeveen en Stadskanaal gaan we inrichten met onder andere revalidatie- en herstelbedden voor kwetsbare ouderen. Treant breidt ook het aanbod aan gespecialiseerde zorgcentra uit: in Stadskanaal komt onder meer een centrum voor oogheelkunde en in Hoogeveen een centrum voor orthopedische ingrepen.

10 gedachten over “Veranderingen ziekenhuiszorg in 2020: Hoogeveen weekziekenhuis met basisspoedpost

 • 3 januari 2020 om 21:03
  Permalink

  Treant ga je schamen.
  Alles wat goed was in Bethesda is inmiddels gesloopt. Het personeel doet hun stinkende best, ook in Emmen, maar Bethesda loopt leeg.
  Niet alleen wat betreft patiënten maar ook het personeel vertrekt.
  Nu is er nog niet echt een tekort maar dat gaat niet lang meer duren!

 • 4 januari 2020 om 13:59
  Permalink

  6 april gaat bij de SEH in Hoogeveen de deur voorgoed dicht.
  Volgens de Regiovisie kunnen we dan terecht op de SEH in Scheemda, Assen, Emmen en Meppel.
  Op deze locaties zal volgens de Regiovisie 24/7 Spoedeisende hulp worden geboden.
  Voor ons Hoogeveners is Isala Diaconessenhuis Meppel het best en snelst bereikbaar.

  Echter.

  Er zijn chirurgen, door een anesthesist van Isala snijders genoemd, die er de noodzaak niet van in zien ten gerieve van patiënten naar Meppel en reizen en dat de patiënten zich maar bij hen in Zwolle moeten melden.

  Ik heb op internet mijn misnoegen daarover kenbaar gemaakt. Daarop heeft de RVB van Isala me uitgenodigd voor een gesprek waarin ze me gaan meenemen in hun visie/plannen.
  Ik heb, omdat ik van mening ben dat het alleen mij meenemen in hun plannen niet zoveel zin heeft, wethouder Slomp gevraagd met me mee te gaan om namens alle inwoners van Hoogeveen te worden meegenomen in de Isala-plannen. Dat gesprek zal woensdag a.s. plaatshebben.

  Uiteraard zullen wij de uitkomst kenbaar maken.

 • 5 januari 2020 om 18:28
  Permalink

  Wij zijn inmiddels erg blij met Meppel. goed bereikbaar ook met het ov en worden daar keurig en op tijd geholpen

 • 8 januari 2020 om 15:23
  Permalink

  Even mijn belofte, jullie kenbaar maken van de uitkomst van het gesprek met de heer Dillmann en mevrouw Kuper van Isala, inlossen.

  Zowel wethouder Slomp als ik zijn gerustgesteld. Men heeft ons toegezegd dat de SEH in Meppel minimaal van hetzelfde niveau en zelfs iets uitgebreider zal zijn dan we in Bethesda gewend zijn. Uiteraard zal trauma en erg complex wel naar Zwolle gaan maar dat was bij Bethesda ook al zo.

  Hoop hiermee toch wat ongerustheid te hebben kunnen wegnemen. Uiteraard zou iedereen graag een SEH in Hoogeveen hebben willen houden maar nu Treant niet aan die wens voldoet lijkt me dit de best wenselijke oplossing.

 • 8 januari 2020 om 23:13
  Permalink

  Nog even ter aanvulling:
  Ze hebben alle huisartsen in het werkgebied bezocht en die hetzelfde verteld.

  • 12 januari 2020 om 14:11
   Permalink

   De patiënten moeten reizen om zorg te krijgen. Hoogeveen is de dupe van de verandering en Bethesda is straks geen normaal ziekenhuis meer. In de weekenden gaat het licht uit en op slot. Assen en Emmen breiden uit en steken de vlag uit. Tsja.. Geen ziekenhuis meer in Hoogeveen is even wennen.

Geef een reactie