112/Misdaad

Advocaat wil DNA onderzoek op dodelijk slachtoffer

Assen/Hoogeveen: Vandaag vond er een pro-formazitting plaats in de zaak van de Haagse verdachte die door het Openbaar Ministerie wordt verdacht van een overval op de Hoogeveense E. Wang, eigenaar van het Chinese restaurant Lotus, in oktober vorig jaar. De restauranteigenaar kwam daarbij om het leven.

Niet duidelijk of Hoogeveense restauranthouder is begraven of gecremeerd

De advocaat van de verdachte vroeg de rechtbank om een nieuwe autopsie omdat niet zou zijn onderzocht of er DNA-sporen onder de nagels van Wang zijn aangetroffen. Voor het uitvoeren van dat sporenonderzoek zou het lichaam moeten worden opgegraven. De restauranthouder zou de bestuurder aan de nek hebben vastgepakt waardoor zijn cliënt niet in staat was de auto te besturen. Daardoor zou zijn cliënt onschuldig zijn aan het ongeval met dodelijke afloop. DNA-sporen zouden de verklaring van de verdachte kunnen ondersteunen.

Er zou de bewuste avond een financiële transactie plaatsvinden die uitliep in een overval, volgens het O.M.. De verdachte zou het geld, enkele tienduizenden euro’s, hebben afgepakt en wilde vluchten met de auto. De restauranthouder trachtte dat te voorkomen om zijn geld terug te krijgen. In de onoverzichtelijke situatie is de auto tegen een muurtje gereden waarbij de restauranthouder zodanig gewond raakte dat hij in het ziekenhuis overleed.

Tijdens de zitting werd niet duidelijk of de Hoogeveense restauranthouder is begraven of gecremeerd. Het O.M. is tegen het DNA-onderzoek. De rechtbank wijst het verzoek van de advocaat in eerste instantie af maar geeft aan dat anders kan worden besloten indien de feitelijke behandeling van de zaak hiertoe aanleiding geeft.

Op 10 maart 2020 wordt de zaak hervat. De verdachte blijft in voorarrest.

Zie ook dossier: Overval Lotus

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: