Meet & Greet vrijwilligersveld speeddate met de gemeenteraad

VrijwilligersHoogeveen nodigt vrijwilligers, actieve burgers en raadsleden uit voor een Meet & Greet maandag 9 december van 17.30 tot 20.00 uur, in de Burgerzaal van het Raadhuis te Hoogeveen

 

Vrijwilligers gaan in gesprek met de raadsleden van de gemeente Hoogeveen over wat ze samen kunnen betekenen voor de gemeenschap. Vrijwilligers dragen, vaak met hart en ziel, op een belangrijke manier bij aan de participatiesamenleving. De gemeente heeft er veel taken bij gekregen, vaak gecombineerd met bezuinigingen. De druk van die ontwikkelingen is voelbaar, maar gemeente én vrijwilligers(organisaties) zijn zeer gemotiveerd om publieke taken te versterken of overeind te houden. Ze kunnen niet zonder elkaar!

 

Raadsleden en vrijwilligers worden opgeroepen zich aan te melden omdat zij in één bijeenkomst door middel van speeddates onderling kennismaken en in gesprek gaan over ontwikkelingen binnen het vrijwilligerswerk. Denk aan vergrijzing, eenzaamheid, inzet van jongeren.

Vrijwilligers hebben de gelegenheid om knelpunten te benoemen en standpunten uit te wisselen. Opbrengst van deze avond is een inventarisatie waar het goed gaat, wat er beter kan en wat daarvoor nodig is.

 

Belangstellenden kunnen zich aanmelden per e-mail vc@vrijwilligersHoogeveen.nl, op de website https://www.vrijwilligershoogeveen.nl/colleges of telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW).

Aanmeldingen voor 2 december kunnen voorafgaand aan de bijeenkomst gebruik maken van soep met broodjes. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Vrijwilligerscollege.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord