Arnhem/Zuidwolde: Een inwoner van Zuidwolde hoeft niet achter de tralies na een eerdere veroordeling van 4 maanden gevangenisstraf en 8 maanden voorwaardelijk. Hij ging in hoger beroep en kreeg nu een taakstraf 150 uur en 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor de al jarenlange illegale handel in vuurwerk.

De handel ging zo makkelijk dat het steeds meer werd waarbij ook het vuurwerk zwaarder en gevaarlijker werd. Bij de verkoop een partij van 100 kg bleek de koper een undercoveragent van Team Milieu. In de woning van de man werd nog eens 300 kg illegaal zwaar vuurwerk te liggen.

Het Openbaar ministerie had in 2017 een filmpje laten maken van een ontploffend busje met dezelfde hoeveelheid vuurwerk als bij de man was aangetroffen. Er bleef niets over van het busje. De boodschap kwam aan bij de man die sindsdien is gestopt met de illegale vuurwerkhandel.

De rechter was mild en deed gelijk uitspraak, normaal duurt het 2 weken. Het werd de bovenstaande straf. Het OM had ook een boete geëist van € 1.000,- maar deze werd