Algemeen

Hoogeveense Uitdaging: Gastheerschap: gastvrijheid, vrolijkheid en gezelligheid

Hoogeveen: De Beursvloer van de Hoogeveense Uitdaging (in De Tamboer in Hoogeveen) leverde dit voorjaar weer prachtige matches op tussen vraag en aanbod. Vraag vanuit individuen, zorginstellingen en maatschappelijke organisaties en aanbod vanuit maatschappelijk betrokken bedrijven en personen.

Een van hen is Hennie Jager (55). Zij is momenteel horecacoördinator bij De Tamboer in Hoogeveen. Al sinds haar dertiende is ze actief in deze mooie, gastvrije en (meestal), in meerdere opzichten, smaakvolle sector. Dienstverlening is Hennie op het lijf geschreven. En omdat ze zelf meer dan 15 jaar een toprestaurant runde richting Pesse, weet zij hoe een gastvrouw of gastheer, de bezoeker of klant in de watten kan leggen. Alles in het kader van klanttevredenheid en klantenbinding. In de dorpen rond Hoogeveen is de eensgezindheid en noaberschap groot en komen de inwoners voor allerlei activiteiten naar het dorpshuis. Zo ook in Multifunctioneel Centrum (MFC) De Opsteker in Nieuwlande. Die dorpshuizen krijgen vaak nog wel subsidie van de gemeente, maar moeten zichzelf ook grotendeels bedruipen.

Zo’n dorpshuis staat of valt met de inzet van vele vrijwilligers. Vandaar tijdens De Beursvloer de vraag van o.a. Roelof ten Caat (bestuurslid van De Opsteker), of er een partij is die een workshop Gastheerschap zou kunnen verzorgen. Pieter Mulderij (lid van de pr-commissie van de Uitdaging) dacht meteen aan Hennie Jager en bracht de partijen bij elkaar. Hij schoof vorige week aan tijdens de avond waarop de workshop door Hennie werd gegeven bij De Opsteker en vond het dermate interessant dat hij de hele sessie te midden van vijftien enthousiaste vrijwilligers van het dorpshuis meemaakte. Het motto: doe je gasten een plezier zonder dat ze erom vragen. Toon belangstelling, geef gerichte en persoonlijke aandacht. Dat maakt alles mooier en iedereen vrolijker. Het gaat er tenslotte om dat bezoekers gastvrijheid, vrolijkheid en gezelligheid ervaren, zodat zij de boodschap uitdragen aan anderen uit de gemeenschap om ook naar het dorpshuis te komen en mee te doen. Of om ook eens een feest te (laten) organiseren in, door en met de vrijwilligers van het ontmoetingscentrum.

Workshop Gastvrijheid door Hennie de Jager in het MFC De Opsteker (Foto: André Weima)

Geef een reactie