Algemeen

Overleg om ‘Monster snoek(en) ’ van Schoonhoven te vangen

Hollandscheveld – De vermoedelijke beet van een snoek bij een kind vorige week in de recreatieplas van Schoonhoven in Hollandscheveld is voor de gemeente een reden om maatregelen te nemen.

Samen met een tweetal visverenigingen uit de buurt is de gemeente in overleg om in samenspraak met deze twee sportvisverenigingen te gaan vissen op de snoeken in de vijver. Normaal gesproken is dit verboden in het zwemgedeelte van het recreatiegebied en mag er alleen in de naastgelegen visvijver gevist worden. Om illegale en massale vispartijen tegen te gaan hoopt men zo snel mogelijk met een definitieve oplossing te komen.

Of dit nu door sportvissers of een beroepsvisser gaat gebeuren maakt voor de uitbaters van Zaal en Partycentrum Schoonhoven niks uit. De uitbaters hopen dat het snel gaat gebeuren. Ook al is het,voor zover bekend, nog nooit voorgekomen dat een snoek iemand heeft gebeten in de recreatieplas. Wel zien ze na het incident van vorige week de bezoekersaantallen schrikbarend teruglopen. Het beheer van recreatieplas is in handen van de gemeente.

Geef een reactie