Nieuwbouw op de plek van het Oude Jannes

Hoogeveen – In de parkachtige omgeving bij het stationsgebied wil Woonconcept 41 nieuwe eengezinswoningen bouwen en 42 duplexwoningen opknappen. Buurtbewoners zijn op dinsdagavond 4 juli door Woonconcept en de gemeente betrokken bij de plannen tijdens een informatieavond in het voormalige verzorgingstehuis Jannes van der Sleedenhuis.

Een groene, rustige wijk
De locatie ‘Oude Jannes’ ligt tussen de Generaal Eisenhowerstraat en de Crerarstraat, een rustige, groene omgeving dichtbij het station en het centrum. “We willen hier graag nieuwe energieneutrale woningen bouwen en de huidige duplexwoningen verduurzamen”, zegt projectleider Jan Alle Boersma van Woonconcept. “Er is veel vraag naar goede, betaalbare eengezinswoningen voor de sociale verhuur in Hoogeveen. Op de nieuwbouwwoningen die kortgeleden in de verhuur zijn gekomen, kwamen ontzettend veel reacties binnen.”

Oude Jannes begrip in Hoogeveen
In 2005 heeft Woonconcept het Jannes van der Sleedenhuis, in de volksmond Oude Jannes genoemd, gekocht. Een gerespecteerde en geliefde locatie, die een belangrijke rol speelde in de ouderenzorg in Hoogeveen. Het hoofdgebouw en de zusterflats zijn nu niet meer in gebruik als zorglocatie. De bewoners van het hoofdgebouw zijn verhuisd naar nieuwbouw, die voldoet aan de eisen van deze tijd. “Helaas kunnen we het hoofdgebouw niet op zo’n manier renoveren dat het geschikt wordt als woonruimte voor de sociale verhuur. De investeringen die we moeten doen om er bijvoorbeeld appartementen van te maken, zijn dusdanig dat de woningen niet meer in aanmerking kunnen komen voor sociale verhuur. En wij zijn er als woningcorporatie juist om mensen met een kleinere portemonnee te helpen aan een goede, betaalbare woning”, licht asset manager Fokje Siderius van Woonconcept toe.

Samen met de buurt
Buurtbewoners zijn op dinsdagavond 4 juli door de gemeente en Woonconcept uitgenodigd voor een buurtadviesgroep. Samen met een buurtadviesgroep gaat Woonconcept nadenken over de uitstraling van de nieuw te bouwen woningen, zodat dit recht doet aan de kenmerkende architectuur en past bij de buurt. bron en foto: Woonconcept

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord