112/Misdaad

Schoonvader schoot schoonzoon in het been

Assen/Hoogeveen: Op 28 maart jongstleden ontstond er in de Albert Steenbergenstraat grote consternatie na een schietpartij. Een slachtoffer lag voor zijn woning gewond op de grond en de dader was er vandoor.

Vandaag was er in Assen een pro-formazitting waarbij duidelijk werd dat de dader, een 60-jarige man uit Assen, zijn schoonzoon, een 32-jarige inwoner van Hoogevener, in zijn been had geschoten. Over de aanleiding van het incident werd niets naar buiten gebracht.

De Assenaar zou een vuurwapen op het been van zijn schoonzoon hebben gezet en heeft daarna de trekker overgehaald. Hij sloeg op de vlucht en gaf zich over aan de politie op de Hoogeveenseweg.

De officier van justitie verklaarde dat de dader bewust het risico had genomen dat er vitale delen in het been konden worden geraakt waarbij zijn schoonzoon had kunnen doodbloeden dus betrof de aanklacht poging tot moord of doodslag.

De advocaat, Meindert Doornbos, voerde aan dat de actie van zijn cliënt niet kon worden aangemerkt als poging tot moord of doodslag en dat de aanklacht ernstige mishandeling met zwaar lichamelijk letsel zou moeten zijn.

Het verzoek om het voorarrest op te heffen werd afgewezen. Op 30 juli gaat de rechtszaak verder en zal er meer duidelijk worden.

Zie ook: Gewonde bij schietincident Albert Steenbergenstraat

Geef een reactie