7e korenfestival Hoogeveen

HOOGEVEEN – Voor het zevende jaar op rij, wordt vandaag 1 juni 2019 in Hoogeveen het korenfestival georganiseerd. Gefinancierd door Stichting Centrummanagement Hoogeveen met mede georganiseerd door “Gezeligheidskoor De Pelikaan” en ”Amusementskoor Hoogeveen”. Dit jaar zullen er 15 koren op 5 plaatsen in de Hoofdstraat en omgeving te bewonderen zijn.

gedurende de hele dag tussen 10.30 en 16.30 uur zullen diverse koren optreden op de hoofdstraat

Amusementskoor Variant Het koor komt uit Stadskanaal. In 2005 is men gestart met 8 zingende leden twee muzikanten en een dirigent. Inmiddels bestaat het koor uit 43 leden waarvan 5 muzikanten en een geluidsman. Het repertoire is zeer gevarieerd. Ze zingen in het Gronings dialect, Nederlands , Duits en zelfs in het Engels. Het streven is een goed product met veel gezelligheid op z`n tijd.

Shantykoor Spier Het koor is opgericht in 1998 Het koor zingt twee stemmig en wordt begeleid door 4 muzikanten waarvan een vrouwelijke. Tijdens de oprichting werd besloten dat het koor alleen uit mannen te laten bestaan.Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Nederlandstalige zeemansliederen en andere vrolijke meezingers.

Dickninger Geuzen Koor van kerels uit de Wijk en omgeving dat zich bezig houdt met zeemansliederen, shanty’s en goed in het gehoor liggende liedjes. De Dickninger Geuzen hebben Irene van Wijk als dirigente en worden begeleid door muzikanten.

Gezelligheidskoor De Schorre Morries Dit koor is officieel opgericht in 2000 en komt uit Hollandscheveld. De bezetting van dit koor is permanent 40 leden evenveel mannen als vrouwen. Het repertoire is uiteenlopend, liedjes met een hoog meezing gehalte. Ze worden ondersteund door 3 accordeonisten en een toetsenist. Popkoor X-Cream Een koor Balkbrug in 2003 waren er wat familieleden die het leuk vonden om te zingen. Als grap werd op een verjaardagsfeestje afgesproken een koor te beginnen. Nadat er een dirigent was gevonden en in de kennissenkring zangtalent hadden gevonden en via de media 20 leden hadden vergaard werd er in de begin jaren geoefend in een garage momenteel oefent het koor in Dedemsvaart.

De Sentimenties Een Nederlandstalig koor uit Hardenberg Het koor bestaat uit 30 leden en laat zich regelmatig horen op allerlei podia. Ze staan borg voor een mooie gezellige middag of avond voor jong en oud. Ze worden begeleid een drummer en drie accordeonisten.
Gezelligheidskoor De Pelikaan Bestaat 9 jaar en heeft 40 leden, het koor staat onder leiding van Frits van der Veldt. Het repertoire bestaat grotendeels uit Nederlandstalige muziek. De naam zegt het al: gezelligheid staat bovenaan bij dit koor.

Amusementskoor Hoogeveen Een koor dat is opgericht in 2001 en bestaat uit 40 leden die worden begeleid door 3 muzikanten. Het repertoire is hoofdzakelijk Nederlandstalig en wat Duitstalige Schlagers. Een koor dat staat voor amusement.
Koor Zonder Naam Een gezeligheidskoordat lekker in het oor liggende liedjes zingt. Het koor bestaat september 15 jaar. Het is spontaan door een paar mensen opgericht, zonder naam in gedachten te hebben voor het koor. Het was een koor zonder naam en dat is het nog steeds met 34 koorleden.
The Sweel Singers Een mannenkoor opgericht in 2001 en bestaat momenteel uit 40 leden. Het koor staat onder leiding van Jochem Weggemans en met muzikale ondersteuning van Arie Boelens accordeon en Harry Sommer drums. Het repetoire bestaat uit Shanty`s maar ook nummers van Ancorra, BZN enz. dat allemaal vier stemmig.

Korenfestival Hoogeveen
’t Zwarte gat Dit piratenkoor komt uit Zuidwolde en bestaat sinds 2001. Het koor bestaat uit 45 stoere zangers onder leiding van Bert Koster. Voor de muzikale begeleiding zorgen 3 muzikanten. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Nederlands-, Duits- en Engelstalige Shantys en zeemansliederen.

De Notenkrakers Een koor uit Geesbrug dat in 2005 is op gericht, een gemengd koor met 30 leden. Het repertoire bestaat uit liedjes van vroeger, maar ook van deze tijd. De begeleiding is in handen van 2 accordeonisten.
De Naoberzangers Opgericht in 2000 en bestaat uit 47 enthousiaste mannen en vrouwen. Het repertoire bestaat uit verschillende liederen. Meestal shanty`s en seasongs, zowel in het Nederlands als Duits en in het Engels. Muzikaal worden ze ondersteund door 7 muzikanten en onder de bezielende leiding van A.de Jonge.

Klooster Smartlappers Een koor dat al weer meer dan 15 jaar bestaat en komt uit Ter Apel. Het repertoire bestaat uit levensliederen en Shanty`s met een lach en een traan. Sinds kort treden ze op in nieuwe kledij. Het koor is in 1999 opgericht en bestaat uit 34 leden.

The Spotligts Een gemengd koor uit Ruinerwold dat al 18 jaar bestaat. Het koor bestaat uit 25 leden en zingt drie en vierstemmige stukken. Met een zeer uitgebreid en gevarieerd repertoire van Engels- en Nederlandstalige nummers van Beatles tot Rob de Nijs . Alles onder leiding en begeleiding van Irene de Weerd.

Deel dit bericht!

Geef een reactie