Ruim 750 leerlingen doen verkeersexamen

Hoogeveen – dinsdagochtend om 08.30 uur verrichtte wethouder Slomp de opening van het verkeersexamen bij het Activum in Hoogeveen. Ruim 750 leerlingen van 30 scholen doen dan verkeersexamen. Bovendien zijn er 20 vrijwilligers in touw om alles in goede banen te leiden.

Tijdens het VVN praktisch Verkeersexamen wordt er getoetst of de leerlingen de theorie goed kunnen toepassen in het echte verkeer. Basisschoolkinderen doen hun verkeerservaring op met een aantal vaste routes (naar school, naar vriendjes). Ze zijn nog niet zo ervaren en fysiek nog niet in staat om, in een geheel nieuwe omgeving, de theorie toe te passen. De route van het VVN praktisch Verkeersexamen gaat daarom door de eigen woonomgeving van de kinderen.
Voor het VVN praktisch Verkeersexamen is geen landelijke dag bepaald. De scholen en organisatoren bepalen wanneer dit examen plaatsvindt, vaak in de weken na het theoretisch examen.
Voor de start worden de fietsen van de kinderen gecontroleerd. De fiets moet veilig zijn om het praktisch examen te kunnen doen. Lees meer over de fietscheck.
Tijdens het examen staan vrijwilligers langs de route die, aan de hand van een controlelijst of app, beoordelen of de leerlingen goed handelen.

Eerste keer digitaal theoretische examen

Naast het gebruikelijke theoretische examen, is er dit schooljaar voor het eerst ook een volledig digitaal verkeersexamen beschikbaar voor de scholen. Een beperkt aantal scholen kon op 5 april 2018 meedoen met de pilot voor dit nieuwe digitale examen.

©Foto: Martin Schonewille

Deel dit bericht!

Geef een antwoord