Politiek

“Voloet veur Drenthe”: VVD-programma in ’t Drents met Klaas Dijkhoff

Regio – Henk Brink presenteerde maandag tijdens Stand-Up Politics de plannen van de partij in het Drents. De lijsttrekker bood het programma aan Klaas Dijkhoff aan. “Voloet veur Drenthe!”, is de slogan die daarbij hoort.

VVD-fractievoorzitter Dijkhoff tourt met Stand-Up Politics door heel het land om met zoveel mogelijk Nederlanders in gesprek te gaan. Niet in een standaard opstelling waar de politicus zijn verhaal doet en dan vragen beantwoordt, maar in een dynamische show met cabaret, muziek en politiek. Zangeres Nadua Kramer uit Assen bracht een goede sfeer in de zaal en cabaretier Harm Dijkstra nam gelijk de locatie op de hak. “Ik ben geen lid van een politieke partij, want ik ben niet zo’n hokkies-denker,” zei Dijkstra in de kantine van de Hockeyvereniging.

Kinderpardon
Dijkhoff beantwoordde later vragen over het klimaat, maar ging ook in gesprek over de vraag of mensen er nu echt op vooruit gaan. En waarom de VVD toch akkoord was gegaan met het kinderpardon. “In de politiek moet je soms compromissen sluiten. Want alleen zo kan je iets voor elkaar krijgen. Anders sta je alleen aan de zijlijn te schreeuwen. Dus ja: ik ga jullie soms teleurstellen, maar alleen zodat ik meer voor jullie voor elkaar kan krijgen.”

Drents verkiezingsprogramma
In Assen was er een regionaal tintje aan de voorstelling. Lijsttrekker Henk Brink presenteerde een vertaling van het verkiezingsprogramma van de Drentse VVD. “In de ofgelopen jaoren hef de VVD Drenthe hiel goed zien best daon um Drenthe beter te maken. Er is ontzettend veul beriekt: zowat hiel Drenthe hef glasvezel. Maor ook de economie is starker worden en der is meer volk an ’t wark kommen. We hebt Drenthe op de kaort zet als vrijetiedsprovincie.”

Als afsluiting laat de lijsttrekker weten: “Volk, met een nuchtere en heldere visie giet de VVD vol vertrouwen de verkiezings in. Ik ben trots op oeze liest met daorop Drenten die enthousiast bint en gedreven um er samen wat van te maken. Samen met je wilt wij de kommende veer jaor: VOLOET VEUR DRENTHE!” foto: Jaspar Moulijn

Geef een reactie