Bezorgde Ruben Kleine start petitie tegen mogelijk sluiten SEH Hoogeveen

Hoogeveen – Ook al is er nog nergens officieel bekend dat mogelijk de Spoed Eisende Hulp (SEH) in Hoogeveen daadwerkelijk gaat sluiten, voor de Hoogevener Ruben Kleine is alleen al het advies gegeven door onderzoeksbureau Gupta genoeg om een petitie te starten.

In Hoogeveen en Stadskanaal bestaan geen volwaardige algemene ziekenhuizen meer. De verwachting is dat onderzoeksbureau Gupta in het door Zilveren Kruis gevraagde advies over de toekomst van de ziekenhuiszorg in het noorden onder meer zal pleiten voor sluiting van de afdelingen Spoedeisende Hulp in Hoogeveen en Stadskanaal. Dat betekent dat in twee van de drie locaties van Treant een belangrijke aanvoerbron van patiënten wordt gesloten. Spoedeisende hulp is goed voor zeker 30% van de inkomsten van een ziekenhuis en sluiting van de SEH’s in beide plaatsen zal ongetwijfeld betekenen dat Treant nog meer inkomsten gaat mislopen dan de sluiting van verloskunde al heeft veroorzaakt.

Ruben Kleine, die zelf een beperking heeft, is vaak afhankelijk van anderen. Alleen al het onderzoek van onderzoeksbureau Gupta deden hem besluiten om een petitie te starten.

In de petitie schrijft Ruben het volgende:” Omdat het er alle schijn van heeft dat de Spoedeisende Eerste Hulp (SEH) in Bethesda Hoogeveen binnenkort wordt opgeheven is het straks zeer moeilijk voor mensen met een beperking om naar de spoedeisende arts toe te gaan, of je hebt vrienden of familie nodig die je gaan helpen, wat vaak onmogelijk is. Nu is mijn vraag kunnen jullie mij helpen hier in om deze petities te ondertekenen?”

De link naar Ruben’s petitie:

Ruben’s petitie

Lees ook: ambulancezorg sluiting spoedhulpen gevaar voor patienten

Deel dit bericht!

Geef een antwoord