GB wil sluiting van EBTL in AZC Hoogeveen

Hoogeveen: Donderdagavond 24-1-2019 vond de Raadsvergadering plaats waarbij er geen tijd meer was om twee politieke bijdrages van Gemeentebelangen Hoogeveen e.o. (GB) tijdens het debat aan te horen. Het ging om een bijdrage betreffende Drank & Horecabeleid en het Integraal Veiligheidsplan. GB wil via deze weg daar toch bekendheid aan geven.

GB: Kentekenregistratie om automobilisten aan te pakken die zwerfafval dumpen

Jan van der Sleen van GB had het woord willen voeren over het Integraal Veiligheids Plan. “Als GB staan we achter het voorgestelde beleid met daaraan gekoppelde 5 doelstellingen voor de jaren 2019-2022. De insteek om de nadruk te leggen op preventieve maatregelen lijkt ons goed en kan inderdaad kosten besparend werken. De repressieve kant, straf na het plegen van een delict, zou wel wat strenger mogen zijn, maar daar gaat onze minister van justitie en veiligheid over.”

“De opmerking dat er juist in Krakeel een toename is van delicten zou misschien ook te herleiden zijn maar dat lezen we niet in dit plan. Misschien dat we dit nog mogen horen op een later tijdstip….Hopelijk wordt ook daadwerkelijk de zichtbaarheid vergroot van de wijkagent evenals voor de Handhavers. Veel ergernis, zoals hondenpoep in parken en openbaar gebied, zou ook meer gehandhaafd moeten worden. Camera toezicht uitbreiden buiten het centrum zijn we voorstander van. We vinden de privacy wetgeving belangrijk maar de veiligheid van inwoners nog belangrijker. Bovendien helpt het de politie ook om de criminaliteit beter en doeltreffender te bestrijden. Mocht er cameratoezicht komen bij b.v op en afritten van de A37 en A28 dan zou kentekenregistratie een middel kunnen zijn om automobilisten aan te pakken die denken dat op- en afritten bestemd zijn om allerlei zwerfafval te dumpen. Wat ons betreft zou dit mogen, wel uiteraard binnen de mogelijkheden van de wet, het is op dit moment een vast gegeven dat kentekenregistraties max 4 weken lang bewaard mogen blijven.”

AZC

“Dan tot slot nog de volgende opmerking betreft de onrust die op moment plaats vind in het AZC onder het personeel door zeer lastige asielzoekers.
Het gesprek met de staatssecretaris is afgelopen maand geweest n.a. v. de overlast in het winkelcentrum en in het AZC. Dit werd door deze zogenaamde ‘veiligelanders’ uit Noord Afrika veroorzaakt. Het lijkt ons nu onderhand tijd worden dat het AZC voor overlast zorgende asielzoekers met crimineel gedrag gesloten gaat worden in Hoogeveen. Return to sender zou onze boodschap zijn aan ons kabinet, maar daar heerst meer een mentaliteit van: Wel woorden maar geen daden.”

“Dan zijn wat ons betreft als GB de 5 doelstellingen geformuleerd voor de jaren 2019- 2022 een nobel streven”aldus Jan van der Sleen.

Zie ook: Samenvatting Integraal Veiligheidsplan Hoogeveen 2019-2022

Deel dit bericht!

3 gedachten over “GB wil sluiting van EBTL in AZC Hoogeveen

  • 29 januari 2019 om 10:29
    Permalink

    Jan van der Sleen van GB had het woord willen voeren over het Integraal Veiligheid- Plan. het woord had kan weggelaten worden zoals ik het lees heeft hij het woord gehad en de doelstelling van Gemeentebelangen verwoord

  • 29 januari 2019 om 21:41
    Permalink

    Camera’s plaatsen bij op- en afritten om zwerfafval dumpers te “pakken”. Volgens mij ligt daar weinig afval. Meer camera’s, privacy vinden we belangrijk maar de veiligheid belangrijker? Orson Welles, Big Brother anybody?

Geef een antwoord