112/Misdaad

‘Chinese restauranteigenaar kwam niet om door het ongeval’

Bron: Dagblad van het Noorden.

Hoogeveen/Den Haag – De 30-jarige Hagenaar die vastzit vanwege de dood op Encheng Wang, de eigenaar van Chinees restaurant De Lotus, zit vast op onterechte gronden. Dat beweert zijn advocaat Louis de Leon. De verdachte zou nooit een stap in het restaurant hebben gezet, aldus de advocaat. De diefstal met geweld is volgens hem bedacht en nu wordt tegengesproken door camerabeelden. 

Eigenaar Chinees restaurant Lotus komt om het leven bij raadselachtig ongeval

De 30-jarige Hagenaar zit vast op verdenking van de overval, met de dood van Encheng Wang ten gevolge. De Leon vind het een ondeugdelijk verhaal dat zijn cliënt een overval heeft gepleegd op de Chinees op 18 oktober 2018.

De Leon beweert dat zijn cliënt via een chatsite in contact zijn gekomen met Wang. Via deze chatsite zou een regeling zijn gemaakt om Chinees geld met Euro’s te wisselen. Wang wilde in China een huis bouwen en had hiervoor Chinees geld nodig. Via het zwarte circuit zou meer Chinees geld te krijgen zijn, dan via de officiële wisselkantoren of banken. De cliënt van de Leon had juist Euro’s nodig om een Chinees restaurant te kunnen starten in Nederland. Er werd vanuit China geld overgemaakt op de Chinese rekening van Wang, waarna een omruiling in Hoogeveen zou plaatsvinden. Deze vond plaats op 18 oktober, achter Chinees restaurant De Lotus in Hoogeveen. De Hagenaar zat alleen in de auto te wachten, toen Wang en de kok van het restaurant kwamen aanlopen met het geld. Dit blijkt ook uit de beelden die gemaakt zijn van de parkeerplaats. De cliënt van de Leon krijgt het geld en telt het.

Geef een reactie