Scheidsrechters bedreigd tijdens Protos Weering (update)

ZAALVOETBAL – Spelers, staf en supporters van het zondag team van VV Hoogeveen hebben tijdens het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi scheidsrechters bedreigd.

Dat gebeurde zaterdagavond tijdens de halve finales in de sporthal in Zwartemeer. “Ze kregen alle enge ziektes toegewenst en zijn zelfs tot in de kleedkamer bedreigd. Totaal onacceptabel”, aldus Theo Hein van de scheidsrechters-organisatie COVS Hondsrug/Zuidoost-Drenthe. Lees meer op RTV Drenthe

UPDATE 23:20 uur:
VV Hoogeveen reageert op zijn website op het incident en de ontstane berichtgeving.

“Bij deze reageren wij op de berichtgeving van RTV Drenthe van heden avond. Hierin wordt de heer Theo Hein namens de scheidsrechtersvereniging geciteerd en gesproken over grensoverschrijdend gedrag van spelers, staf en supporters richting de scheidsrechters afgelopen zaterdagavond tijdens de kwartfinale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.

De voetbalvereniging Hoogeveen betreurt het dat er door de heer Hein niet rechtstreeks met de club wordt gecommuniceerd. Daarnaast vinden wij het zeer spijtig dat er geen hoor en wederhoor is toegepast. Er is hierdoor een eenzijdig verhaal naar buiten gekomen. De organisatie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi heeft ook bevestigd dat de berichtgeving niet bij haar vandaan komt en zij hoor en wederhoor hoog in het vaandel heeft staan. Dit wordt door ons zeer gewaardeerd!

Met betrokkenen van onze vereniging heeft inmiddels een gesprek plaatsgevonden. Dit stond al gepland voor vanavond. Wij kiezen ervoor om de uitkomsten hiervan niet via de media te communiceren, maar rechtstreeks met de betrokkenen en in dit geval de organisatie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.

We zullen verder dan ook geen inhoudelijke mededelingen doen.

Carlo van der Weij
Voorzitter VV Hoogeveen”

Deel dit bericht!

Geef een antwoord