Zakelijk

Nettorama en Boni kondigen fusie aan

Hoogeveen/Hollandscheveld– Nettorama en Boni gaan fuseren. De medewerkers zijn vanochtend hierover geïnformeerd. De nieuwe keten zal verder gaan onder het merk Nettorama. Door de samenvoeging ontstaat een A-merkdiscounter met ruim 80 winkels en circa 6.800 medewerkers.

Nettorama-directeur Michel Mattheeuws: “Dit is een natuurlijk moment en een logische combinatie. Nettorama en Boni zijn beide familiebedrijven. Succesvolle A-merkdiscounters, die in iets meer dan 50 jaar zijn uitgegroeid tot stabiele winkelketens met trouwe klanten. We hebben hetzelfde DNA, zijn financieel gezond en vullen elkaar goed aan. Ik zie uit naar de samenwerking met Boni. Klanten kunnen straks in ruim 80 Nettorama winkels terecht voor het beste vers, de laagste prijzen en aantrekkelijke aanbiedingen.”

Boni-directeur Bouke van der Wal is trots op wat Boni als zelfstandige supermarktformule heeft bereikt en benadrukt het belang van schaalvergroting. “We zijn allebei succesvol in de markt en financieel robuust. Boni staat er uitstekend voor. Lokaal hebben wij met onze formule een hele goede naam opgebouwd. Dit hebben wij mede bereikt door de persoonlijke inzet en betrokkenheid van al onze medewerkers. Zij zijn hierin een hele belangrijke succesfactor. De krachtenbundeling met Nettorama maakt ons allebei sterker. Schaalvergroting is in de huidige marktomstandigheden nodig om klanten tegen de laagste prijzen te blijven bedienen en aantrekkelijk te blijven als werkgever.”

Het vertrouwde Boni zal geleidelijk als merknaam verdwijnen. Het streven is dat alle Bonisupermarkten in de komende jaren worden omgebouwd. “Aan prijs en kwaliteit worden geen concessies gedaan’, aldus Van der Wal. Volgens Mattheeuws is samengaan met Boni cruciaal voor de voortzetting van het succes van Nettorama. “Beide familiebedrijven gaan een nieuwe fase in. We zijn al sinds onze oprichting in 1968 door de heer Bastmeijer betrouwbaar als het gaat om prijs en dat houden we zo. We blijven A-merkdiscounter. Boni is een prachtige winkelformule. Ik ben onder de indruk van de zichtbare rol die ze spelen in lokale gemeenschappen. We hebben goed de tijd genomen om elkaars bedrijven te leren kennen en hebben alle vertrouwen in deze stap.”

Door de goede spreiding van de winkels van Nettorama en Boni zullen in de winkels alle banen behouden blijven. Dat geldt ook voor de distributiecentra. De winkels van Nettorama en Boni worden op dit moment bevoorraad uit respectievelijk Oosterhout en Nijkerk. Dit verandert niet. Op de hoofdkantoren is sprake van enkele overlappende activiteiten, waardoor een aantal functies op termijn vervalt. Wanneer dit plaatsvindt is mede afhankelijk van het ombouwtempo van de Bonisupermarkten en de integratie van de hoofdkantooractiviteiten.

De samenvoeging van Nettorama en Boni is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt en advies van de Ondernemingsraad van Boni. De samengevoegde onderneming blijft lid van de inkooporganisatie Superunie.

Over Nettorama

Familiebedrijf Nettorama is in 1968 opgericht door de heer Jaap Bastmeijer. De keten is uitgegroeid tot 32 winkels. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum zijn gevestigd in Oosterhout. Nettorama heeft 3.350 medewerkers en is lid van inkoopvereniging Superunie.

Over Boni

Familiebedrijf Boni is in 1972 opgericht door de heer Gerrit Klaassen. De keten bestaat op dit moment uit 51 winkels. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum zijn gevestigd in Nijkerk. Boni heeft 3.450 medewerkers en is lid van inkoopvereniging Superunie. (archief foto van het oude Nettorama pand)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen