Zwaarbevochten overwinning KWIEK Dames 1

Hoogeveen – Op 1 oktober speelden de dames van KWIEK hun eerste competitiewedstrijd tegen HVE 2000.

De wedstrijd ging gelijk op, KWIEK stond in de eerste helft vaak net voor. Nienke maakte goed ruimte op de cirkel waar zowel Esmee als Corine van konden profiteren. Halverwege de eerste helft verstapte Nienke zich, waardoor ze niet verder kon spelen. De dames van Kwiek ging dit niet in de koude kleren zitten en ze gingen dan ook op achterstand de rust in. In de tweede helft herpakten ze zich goed. Iza en Marjory maakten een paar fraaie doelpunten en door goed verdedigend werk van Marloes kreeg de linker opbouw van HVE 2000 geen scoringskansen meer.

Dieuwertje keepte ook fantastisch en hield zowel een panelty als meerdere breaks tegen.

Het was hard werken met weinig speelsters, maar door goed werk van Britt kwam KWIEK uiteindelijk toch op voorsprong. De wedstrijd werd dan ook met een stand van 24-23 in het voordeel van KWIEK beslist.