Sport

Wouter Neutel keert terug op het oude nest

Aankomend seizoen keert Wouter Neutel terug bij Thrianta. De 23 jarige Hoogeveener komt over van Dos’46 uit Nijeveen. Hier heeft hij voornamelijk in het tweede in de reserve korfbal league gespeeld. Maar mocht hij afgelopen seizoen zijn debuut maken op het hoogste niveau van Nederland. In een wedstrijd tegen Fortuna uit Delft maakte hij zijn basis debuut.
Ondanks dat hij zijn debuut had gemaakt kwam er aan het einde van het seizoen een vervelende mededeling dat hij dit jaar niet meer een plek in de selectie zou krijgen.
Toen was het de keuze of korfballen op hoog niveau waarbij hij nog meer tijd kwijt zal zijn aan het reizen of terug naar zijn “clubje” waar ook zijn vriendin speelt.
De Keuze is dus gevallen op het  terug keren naar Thrianta waar zijn korfbal carrière op zes jarige leeftijd begon. Waarbij hij alle eerste teams doorlopen heeft. Op 16 Jarige leeftijd maakte hij al zijn debuut in de hoofdmacht van de Hoogeveense korfbaltrots.  Hierna vertrok hij voor studie richting Dronten waar hij toen ook is gaan spelen bij Asvd met als hoogtepunt het kampioenschap in de zaal in de eerste klasse. Na vier seizoenen kon hij toen de overstap maken naar Dos’46 uit Nijeveen. Deze club speelt korfbal league wat het hoogste niveau van Nederland is.  Hier heeft hij twee seizoenen in het tweede gespeeld. Het eerste seizoen werd afgebroken door corona. Het tweede seizoen was wel een volledig zaalseizoen. Hierin mocht hij in de eerste wedstrijd van het seizoen zijn debuut maken in de korfbal league.
Nu is het dus tijd om weer terug te keren in Hoogeveen. Hij gaat er vanuit dat er een mooi team staat waar mooie stappen mee gemaakt kunnen worden. En dat de handhaving in de tweede klasse gehaald kan worden. Ook is hij blij dat hij kan terug keren bij deze fijne club waar veel mensen zijn met hart op de juiste plaats die zich inzetten voor de club. Hij hoopt dan ook dat de gemeente snel wil investeren in de accommodatie zodat de club ook de komende jaren een goede basis heeft om mooie prestaties te leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen