Veelbelovende start krijgt geen vervolg voor Hollandscheveld

Wie de eerste tien minuten van de wedstrijd cvv FitBoys – vv Hollandscheveld afgelopen zaterdag aanschouwde dacht zeker dat de gasten een grote zege tegemoet zouden gaan, maar door niet nakomen afspraken en onnauwkeurigheid in de passing bleef FitBoys gedurende de hele wedstrijd aan het touw hangen zonder overigens zelf tot grote kansen te komen.

Strijker maakt het verschil.

Hollandscheveld maakte de thuisploeg meteen duidelijk dat ze het bekersucces een vervolg wilde geven bij de start van de competitie en drukte de gastheren terug op eigen helft. De bal ging snel van voet naar voet en men wist elkaar goed te vinden. Kansen bleven dan ook niet lang uit, maar keeper Niels van der West leek niet te willen meewerken aan een feestje voor Hollandscheveld. Uiteindelijk werd de druk de verdediging van FitBoys te groot, want na een prima aanval moest men een corner weggeven. Zoals altijd posteerde Mathijs Snippe zich achter de bal en zijn corner kwam bij Roy Strijker terecht en die wist de bal tegen de touwen te werken, 0-1.

Wie dacht dat FitBoys wakker was en de bakens wilde verzetten kwam als supporter van de thuisploeg bedrogen uit. Weer was het Hollandscheveld wat de aanval over rechts zocht en de aanval werd gestopt door middel van een overtreding, welke door scheidrechter Nijboer, die overigens een zeer matige indruk achterliet deze middag, geconstateerd werd. Maykel Mol nam plaats achter de bal en legde de bal op het hoofd van Roy Strijker. Deze kopte de bal voor het doel en bij de tweede paal was Mike de Jonge er als de kippen bij om met het hoofd de 0-2 aan te tekenen.

Matige fase Hollandscheveld.

Hollandscheveld leek het daarna wel te geloven en werd slordig in de passing en de nonchalance sloop in de ploeg. Hiermee hielpen ze FitBoys weer in het zadel. Het was Lennard Vos die met een geweldige safe een vrije bal van de thuisploeg uit zijn doel ranselde.

Echter nog voor het half uur was de aansluiting een feit. De middenvelders verzuimden druk te zetten op de bal en het was Julian Boom die Marrin Strijker wegstuurde. De verdediging van Hollandscheveld stapte te laat, waardoor de buitenspelval mislukte en Lennard Vos kansloos was op diens inzet, 1-2.

Nog voor het half uur een domper voor Hollandscheveld. Danny Mol leek een ernstige knieblessure opgelopen te hebben en moest noodgedwongen het veld verlaten.

Prompt stond de verdediging even niet goed en kreeg Marrin Strijker de kans op de 2-2, echter zijn inzet ging huizenhoog over.

Een poging van Thom Koopman werd gekraakt door de verdediging en keeper Niels van der West kon simpel pakken. Een prima voorzet van Roy Strijker moest binnen geknikt worden door Robin Bijl, maat hij schampte de bal slechts.

Ruststand 1-2.

Trainer Bernard Koning had zich blijkbaar laten gelden in de rust, want ineens stond daar weer de ploeg zoals ze gestart waren in de eerste helft. Meer druk op de bal, beter terug verdedigen en de spelers van FitBoys geen enkele ruimte geven om op adem te komen.

Na een kleine 10 minuten in de 2e helft volgt er dan ook een prima aanval over rechts waarbij Jan Hagen het eindstation is. Zijn lage harde voorzet werd door keeper Niels van der West slecht verwerkt en Robin Bijl was er als de kippen bij om in een scrimmage de bal in het doel te tikken, 1-3.

Noodweer breekt ritme.

Wat er daarna volgde was een plensbui van jewelste, waarbij supporters van beide kanten een heenkomen op de tribune zochten. Voor de spelers betekende dit dat men zich moest aanpassen aan de omstandigheden, maar je zag aan de ploegen dat dit het ritme toch enigszins brak. Het was Hollandscheveld wat zich als eerst wist aan te passen en een voorzet van Mathijs Snippe had eigenlijk de genadeklap moeten zijn voor FitBoys. Robin Bijl wist deze buitenkans echter niet om te zetten in een treffer.

FitBoys krachteloos.

Deed de thuisploeg dan niets? Tuurlijk wel, maar trainer Tim Seubring zag zijn ploeg vooral worstelen met zichzelf. Weinig vloeiende combinaties en nog minder mogelijkheden. Het enige gevaarlijke wapenfeit in de tweede helft waren een kopbal van Daniël van der West, welke over ging, en een voorzet die bij de tweede paal net naast het doel viel. Voor het overige hadden de gasten deze middag weinig te duchten van de thuisploeg.

Ook Hollandscheveld probeerde het nog wel, maar de echte scherpte zoals een week eerder in de beker tegen sc Elim ontbrak.

Desondanks gingen de drie punten meer dan verdient mee naar Hollandscheveld en kan men zich gaan opmaken voor de eerste thuiswedstrijd tegen mededegradant en koploper CSVC.

Verslag: Wim Stout.