Sport

Top Fit Hoogeveen wint prijzen met online streetdance wedstrijd

Hoogeveen – Op zondag 18 april vond een online streetdance wedstrijd plaats van de organisatie Shell we dance. Drie selectie teams van Top Fit Hoogeveen hebben deelgenomen aan deze wedstrijd. ‘Een mooi alternatief voor de wedstrijden zoals we normaal gewend zijn. We hebben weer een doel om voor te trainen en iets om naar uit te kijken’ zegt trainster Angelique Sabandar.
Normaal gesproken zijn de streetdance wedstrijden in een theater of in een grote sporthal met sfeerverlichting, goed geluid en veel publiek. De dansers en trainster van de selectiegroepen van Top Fit Hoogeveen raakten dan ook niet meteen enthousiast van een online streetdance wedstrijd. Maar naarmate de tijd  vorderde en keer op keer de wedstrijden werden uitgesteld door de corona maatregelen, is trainster Angelique Sabandar zich toch gaan verdiepen in een online wedstrijd. Alle teams zijn het afgelopen seizoen altijd door blijven trainen en blijven werken aan een nieuwe choreografie. Ook toen Top Fit Hoogeveen
 en aantal keren de deuren moest sluiten door de lockdowns zijn de teams online via zoom gaan trainen. En momenteel trainen de teams buiten. Het zijn niet de ideale omstandigheden om je voor te bereiden op een wedstrijd. Maar elk team die meedoet aan deze wedstrijd heeft onder dezelfde omstandigheden moeten trainen.
Het team Rhythm Rebels was als eerste ’s ochtends aan de beurt. In hun categorie waren maar liefst 16 teams die het tegen elkaar op moesten nemen. Rhythm Rebels heeft bijzonder goed gepresteerd, zij eindigden zelfs boven de eerste plaats want zij zijn gepromoveerd naar een hogere categorie.
’s Middags was de beurt aan Double Trouble en B-Real. In hun categorie streden 14 teams. Double Trouble behaalde een tweede plaats en B-Real is helaas niet in de prijzen gevallen. De selectie teams van Top Fit Hoogeveen blijven keihard door trainen want de volgende wedstrijd is op 16 en 30 mei. Dan gaat ook het jongste selectie team Black Fire meedoen. Hier proberen de teams voldoende punten te scoren om een plek in de finale te bemachtigen op 13 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen