Sport

Sidokwanners slagen voor zwarte band taekwondo

Zaterdag zijn vier leden van de Hoogeveense taekwondo vereniging Sidokwan in Almere geslaagd voor de zwarte band. Lotte kat behaalde van de vier Sidokwanners de hoogste graduatie, de derde Dan.

Kat is als zevenjarige met taekwondo begonnen en heeft een mooie resultatenlijst geboekt. In 2016 en 2019 werd zij Nederlands kampioen, behaalde in 2017 haar eerste Dan, in 2018 haar tweede Dan.  Op haar verjaardag afgelopen zaterdag mocht zij haar derde streep op haar zwarte band plaatsen.

Begeleiders Cees van der Kooij en Peter Boertien zijn blij en trots dat de Wall of Fame groter wordt, ‘Straks is er geen ruimte genoeg meer om iedereen op de muur te plaatsen. Het is sinds enkele jaren een traditie geworden dat alle zwart-banders hierop geplaatst wordt. Voor onze leden tevens een extra motivatie.’ De jongste telg was zaterdag Robin Westerlaan, 14 jaar. Westerlaan is in 2015 met taekwondo begonnen. In dat zelfde jaar is ook Chris Lubbinge (17)  begonnen. Chris kwam met onderdeel  sparring niet goed uit de verf, maar de rest was goed genoeg om zijn zwarte band in ontvangst te mogen nemen. Sil Folkertsma (17) heeft een goed en strak examen afgelegd. Sil is de vijfenzeventigste zwart-bander die door  Sidokwan opgeleid is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen