SCN lijdt opnieuw ruime nederlaag

SCN is voor het tweede duel op rij hard onderuit gegaan. Na de nederlaag tegen Onstwedder Boys (7-1) werd afgelopen dinsdagavond met ruime cijfers van SJS verloren: 0-6.

Dinsdagavond stond op sportpark Nieuwlande het inhaalduel tussen SCN en SJS op het programma. Eerder dit seizoen was SJS nog met 4-1 te sterk voor de ploeg uit Nieuwlande en ook nu bleek SJS een maatje te groot te zijn.

SCN op achterstand

De ploeg uit Stadskanaal kwam voortvarend uit de startblokken want na twee minuten spelen lag de bal al in het mandje. Balverlies in de verdediging van SCN werd door Jan Springer keihard afgestraft, 0-1. Ondanks dat beide teams na de openingstreffer gewaagd waren aan elkaar, ging SJS geduldig op zoek naar een opening en vond het deze ook na 22 minuten spelen. Een schitterende steekpass vanuit het middenveld werd door de spits van SJS koelbloedig afgerond, 0-2. Naarmate de eerste helft vorderde kwam SCN beter in de wedstrijd. De ploeg wist zich goed onder de hoge druk van SJS uit te spelen, maar was in de eindfase tamelijk onmachtig om tot grote kansen te komen. De grootste kans die SCN kreeg kwam voort uit een standaardmoment. Een hoekschop van Patrick Aasman belandde bij de tweede paal op het hoofd van Wilmar Pastoor, maar zijn poging ging rakelings naast.

SJS werkt aan doelsaldo

Na de pauze kwam SCN met alle goede bedoelingen het veld op om er nog een wedstrijd van te maken, maar deze ambities konden na twee minuten al de prullenbak in. SJS kreeg op punt zestien meter een makkelijk gegeven vrije trap die fantastisch werd binnen geschoten door Floris Wientjens, 0-3. Deze treffer kwam hard aan bij SCN, want de thuisploeg kwam er in de tweede helft nauwelijks meer aan te pas. Trainer Bart Smid probeerde zijn ploeg van een nieuwe impuls te voorzien door de boomlange Patrick Scholing in te brengen als extra aanvaller, maar dit bleek al snel tevergeefs. Een paar minuten na de wissel maakte SJS namelijk definitief een einde aan de wedstrijd. Tom Timmer zette in de 59e minuut met een hard afstandsschot in de korte hoek de stand op 0-4. In de slotfase krikten de bezoekers het doelsaldo met twee treffers nog verder op waardoor SCN er in eigen huis met 0-6 afging. SCN deed al met al een helft goed mee met SJS, maar incasseerde de doelpunten te gemakkelijk. SJS heeft daartegenover goede zaken gedaan in de strijd om nacompetitie.

Herstel tegen Nieuw-Balinge

Aanstaande zaterdag moet SCN weer eens de drie punten pakken om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. Op sportpark Nieuwlande gaat SCN dan de strijd aan met het al gedegradeerde Nieuw-Balinge. Gemakkelijk zal het zeker niet worden voor het gehavende SCN. In de onderlinge ontmoeting eerder dit seizoen legde Nieuw-Balinge namelijk veel energie in de wedstrijd en verloor het slechts nipt met 1-2.