SCN in slotfase langs SVBO

Met de derby tegen Hollandscheveld in het vooruitzicht heeft SCN afgelopen zaterdag drie belangrijke punten gepakt. In eigen huis trokken de Nieuwlandenaren aan het langste eind tegen SVBO door in de slotfase met 3-2 te winnen.

Op een regenachtig sportpark Nieuwlande kwamen de bezoekers al vroeg in de wedstrijd via een strafschop op voorsprong. Niels Wessels brak namens SVBO door en werd ongelukkig ten val gebracht door Jeffry Snijder. De overtreding leek buiten het strafschopgebied te worden ingezet, maar desondanks legde arbiter Vogelaar de bal op de stip. Wessels ging vervolgens zelf achter de bal staan en liet doelman Leon Reitsema kansloos vanaf elf meter, 0-1.

SCN recht de rug

Na de openingstreffer golfde de wedstrijd in hoog tempo op en neer. Beide ploegen legden enorm veel energie in hun spel waardoor er veel duels werden uitgevochten op het middenveld. Na een half uur spelen zakte dit deels weg waarna SCN beter in het spel leek te komen. In de 36e minuut resulteerde dit via Danny Kuiper dan ook in de gelijkmaker. Robin Veldhuis bereikte met een perfecte voorzet het hoofd van Kuiper die tegendraads raak kopte, 1-1. Nog voor de rust wist de thuisploeg ook op voorsprong te komen. Nadat Veldhuis rond het strafschopgebied ten val werd gebracht, paste Vogelaar goed de voordeelregel toe. De bal belandde vervolgens voor de voeten van Bryan Marissen die met een hard geplaatst schot in de lange hoek doelman Jeroen Walda kansloos liet, 2-1.

SVBO trekt aan kortste eind

In de tweede helft was het opnieuw SVBO dat als eerste tot scoren kwam. Een hoekschop vanaf de rechterkant werd verlengd waarna de bal voor de voeten belandde van Niels Wessels. De spits bedacht zich vervolgens niet en schoot zijn tweede van de middag binnen, 2-2. Naarmate de tweede helft vorderde werden de ruimtes groter en net als in de eerste helft leek dit ten goede te komen voor SCN. De thuisploeg combineerde bij vlagen vrij aardig wat in de slotfase van het duel tot de voorsprong leidde. Marco Bruinsma werd mede door een handig overstapje van Stefan Bruinsma de diepte ingestuurd en mocht ondanks het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter door naar de keeper. Oog in oog met de doelman bleef Bruinsma kalm en schoot de 3-2 binnen. Diezelfde Marco Bruinsma had even later op identieke wijze het duel op slot moeten gooien, maar ditmaal kwam Jeroen Walda als winnaar uit de strijd in de een-op-een. Desondanks kwam SCN in de slotminuten niet meer in de problemen waardoor het de drie punten over de streep trok.

Derby tegen Hollandscheveld

Volgende week speelt SCN in eigen huis de derby tegen Hollandscheveld. Dit betekent tevens het duel tussen de nummers vier en twee op de ranglijst met een onderling verschil van drie punten in het voordeel van Hollandscheveld. Beide teams zullen het duel met vertrouwen tegemoet zien. Waar SCN de laatste drie wedstrijden in winst wist om te zetten, boekte Hollandscheveld afgelopen zaterdag een knappe thuiszege op SJS.

Door: Marco Bruinsma