Sport

Raymon Slot keert terug in vertrouwde omgeving

HOOGEVEEN – De terugkeer voelt als een warm bad. “Ik vind het heerlijk om weer terug te zijn in mijn vertrouwde omgeving. Natuurlijk ken ik de jongens ook allemaal en dat maakt het natuurlijk ook een stuk eenvoudiger. Het is net of je niet weg bent geweest.” Aan het woord is Raymon Slot. De doelman keert na een avontuur bij SV Dedemsvaart terug bij zijn oude liefde Hoogeveen zaterdag.

Twee seizoenen geleden vertrok de doelman als basisspeler. “Raimon Benjamins keerde toen terug bij de club. Ik zag mijn kansen daardoor slinken. Dat heeft overigens niets met de persoon Raimon te maken. Ik wilde keepen en heb dan ook zelf de keuze gemaakt om elders te gaan kijken. Natuurlijk wordt er dan nog wel op je ingepraat, maar ik stond en sta nog steeds honderd procent achter die keuze.”

Teleurgesteld

Het was echter niet zo dat Slot alle schepen achter zich verbrandde. “Natuurlijk was ik teleurgesteld, maar ik heb meteen wel aangegeven dat ik best wel weer wilde terugkeren. Dat moment is nu dus gekomen. Daarbij moet ik natuurlijk wel de concurrentie aangaan met Edwin Santing. Dat hoort er ook bij en houdt elkaar scherp.”

Met Dedemsvaart vond hij net als Hoogeveen een echte volksclub. “Dat klopt, maar het was toch anders dan dat ik gewend was. De hele entourage is gewoon anders. Bij Hoogeveen is het net allemaal wat sfeervoller en leeft het allemaal veel meer. Daarnaast keepte ik natuurlijk in de tweede klasse een niveau hoger, maar denk ik dat Hoogeveen zaterdag qua selectie ook wel op dat niveau thuishoort.”

Zijn ambities zijn duidelijk. “Ik wil eindelijk wel eens kampioen worden. We hikken er natuurlijk al een tijdje tegenaan en ik hoop dan ook dat het nu dan toch gaat gebeuren. Misschien kan de nieuwe trainer ook wel net voor dat laatste zetje zorgen.”

Foto: Gerjo Stegeman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen