Sport

Organisatie Erflandenrun kijkt reikhalzend uit naar 2022

Wie zou verwachten dat na twee afgelaste edities het bestuur en de leden van de Erflandenrun bij de pakken neer zouden gaan zitten heeft het mis. ‘We zijn meer dan ooit gemotiveerd om er een sportief feest van te maken voor iedere deelnemer en toeschouwer.’

Trouwe sponsoren
Het is de nachtmerrie van elke organisator: een afgelasting van je evenement.
Je stopt bloed, zweet en tranen in de voorbereiding en op het moment suprème kan het niet doorgaan. Dit is veel organisaties van evenementen overkomen in de afgelopen twee, door Corona gekleurde jaren. Toch wil de organisatie van de Erflandenrun van geen opgeven weten. Sterker nog: de deelnemers werden in de afgelopen maanden gestimuleerd om meer te bewegen. Door middel van het ‘segment van de week’ werden de bewoners van de wijk en ver daarbuiten uitgedaagd om met elkaar (virtueel weliswaar) de strijd aan te gaan op Strava segmenten die over het parcours zijn aangemaakt. Dit alles met een knipoog naar de vele sponsoren die de Erflandenrun mogelijk maken. Zo werd een deel van het parcours omgedoopt tot ‘Hubo hoogtemetersprint’ en kom je op een andere gedeelte van parcours door het ‘Runnersworld Rechtuut’. Want die sponsoren bleven, ondanks afgelasting het sportevenement trouw. Dit tot grote dankbaarheid van de organisatie.

In de startblokken
Alle plannen en benodigde formulieren zijn ingediend bij de daartoe bestemde organisaties.
Ook denkt de organisatie op dit moment na over de manier waarop we de 10 kilometer lopers nog meer van support kunnen voorzien tijdens hun sportieve prestatie. Nu zijn de deelnemers vooral 5 kilometer deelnemers en als zij gefinisht zijn, dan neemt de aandacht voor de 10 kilometer lopers (logischerwijs) wat af. We bekijken of verschillende starttijden voor de 5 en 10 kilometer hierbij kunnen helpen. Daarnaast is er contact met verschillende culturele instanties om te bekijken of er meer sfeerposten langs het parcours gecreëerd kunnen worden. Ook de bereikbaarheid van de wijk voor de omwonenden van het parcours is kritisch bekeken. De organisatie geeft aan klaar te zijn voor een nieuwe editie en kijkt uit naar woensdag 11 mei 2022, de tweede woensdag in mei.

Vrijwilligers
Zoals de meeste evenementen in de regio draait ook de Erflandenrun voor het grootste gedeelte op vrijwilligers. De organisatie is daarom op zoek naar mensen die in de voorbereiding, de dag zelf of na afloop van het evenement willen helpen.
Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met het bestuur van de Erflandenrun via erflandenrun@hotmail.com.

De inschrijving voor het evenement zal begin 2022 worden opengezet. Houd voor meer informatie ook de Facebook pagina van de Erflandenrun in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen