Sport

Noordscheschut VR1 met dubbele cijfers langs Hollandscheveld

De eerste officiële wedstrijd stond eindelijk voor de deur, een bekerwedstrijd tegen de dames van Hollandscheveld VR3. Na een wisselvallige voorbereiding waren de dames er klaar voor om het seizoen goed van start te gaan. Echter was het absoluut geen ‘fris’ begin.

Hollandscheveld mocht aftrappen voor dit bekerduel en al snel werd het niveau verschil tussen de ploegen duidelijk. Noordscheschut had het betere veldspel en drukte Hollandscheveld achteruit. Het duurde ook niet lang voordat de ploeg op voorsprong kwam. Door een mislukte buitenspelval van Hollandscheveld stond Sharon oog in oog met de keepster, beheerst schoot zij de bal binnen voor de 1-0. Noordscheschut bleef gas geven en enkele minuten later was het opnieuw Sharon die op aangeven van Demi de 2-0 maakte. In de 17e minuut deelde Eline de volgende tik uit, na balverlies uit een inworp van Hollandscheveld omspeelde zij de keeper en kon de bal bijna binnen lopen. Zo stond het al vroeg 3-0. Een kleine zes minuten later maakte ook Eline haar tweede goal, de keepster kon redding brengen op het eerste schot maar had geen antwoord op de rebound, 4-0. Hollandscheveld kon geen vuist maken en de uitbraken die ze hadden werden vakkundig verdedig. Danielle en Thalina strooiden met passes van achteruit, Juliet en Silvana die ook steeds opkwamen waren echt een plaag voor Hollandscheveld. Noordscheschut bleef goed druk uitoefenen op de defensie, zo veroverde Demi de bal op een mooie plek en kon direct op het doel af. Zo tekende Demi voor de 5-0 met een hard en laag schot in de beneden hoek. Ook maakte Demi haar tweede treffer nog voor rust. Met een mooie passeer beweging ging zij om de keepster heen en maakte dus de 6-0. Hollandscheveld kreeg de grootste kans nog voor rust. Na een snelle combinatie snelden er ineens twee speelsters op Jessica af, die haar goal goed verkleinde en wist het schot onschadelijk te maken.

Na de rust gingen de dames rustig verder. Al na twee minuten lag de bal er weer in, de keepster schoof de bal recht in de voeten van Eline en die pakte dit cadeautje dan ook maar uit en maakte haar hattrick compleet. Hollandscheveld kwam in de tweede helft niet meer aan voetballen toe. Omdat zij inzakten was het lastiger om er langs te komen, en op een paar afstand schoten van Sophie en Nadine werd er minder gecreëerd. Het duurde ook een tijd voor dat er weer gescoord werd. Twintig minuten voor tijd was het Dominique die de 8-0 maakte nadat de bal bleef hangen schoot zij de bal snoeihard het doel in. Noordscheschut was gretig voor nog meer doelpunten en in de 76e minuut maakte Demi ook haar hattrick. Na een mooie actie buitenom op de linkerflank wist zij opnieuw de keepster te verslaan voor de 9-0. Enkele minuten later had Kelly de kans om de 10-0 te maken maar zag haar schot tegen het been van de verdediger komen. Kort daarna kwam de 10 dan toch op het scorebord, Sharon maakte op aangeven van Demi ook haar derde goal door de bal hoog het doel in te schieten. Met nog tien minuten te gaan was de tank echt leeg bij leeg bij Hollandscheveld en Noordscheschut kreeg wat meer de ruimte. Lisa, die een paar minuten eerder de bal hard op de lat schoot, was echter nog niet klaar. Ze snelde met de bal links buitenom en schoot de bal in de verre hoek. Zo werd de uitslag bepaald op 11-0(!).

De dames zijn hiermee een ronde verder in de beker en mogen zich nu gaan opmaken voor de start van de competitie.

Komende zaterdag beginnen we de competitie thuis tegen VV Hoogeveen VR1 om 14:30.

WOTM: Sharon Koster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen