Noordscheschut verpulvert Drenthina

Na een moeizame voorbereiding is Noordscheschut afgelopen zaterdag zeer voortvarend gestart in de 2e Klasse J. Ondanks de vroege achterstand, rechtte de equipe van oefenmeester Berry Zandink in de tweede helft haar rug en liep uit naar een 1 – 7 overwinning.

De wedstrijd was amper vijf minuten begonnen of het speeltuig lag al achter doelman Roy Boertien. Na een lange bal van achteruit, en een miscommunicatie in de achterhoede, omspeelde spits Maikel Arling de sluitpost en tekende de 1-0 aan. Een valse start en een flinke domper voor de bezoekers. Enkele minuten later kwam Noordscheschut bijna weer op gelijke hoogte, maar een inzet van Jos Kroezen werd knap gekeerd.

Noordscheschut groeide in de wedstrijd en zette de gastheren flink onder druk. Echt grote mogelijkheden leverde dit vooralsnog niet op, meestal vanwege een onzorgvuldige eindpass. Aanvoerder Nick Koster was nog het dichtst bij een een treffer. Eerst zag hij zijn kopbal op de deklat belanden en de rebound van zijn voet werd andermaal uitstekend gekeerd door de keeper. Ook Mees Vos en Bjorn Schonewille waren dichtbij, maar gescoord werd er niet.

De tweede helft ging Noordscheschut verder waar men was gebleven. Een harde pegel van Koster werd katachtig uit de rechterhoek getikt. Aan de andere zijde was de jeugdige Finn Hoogeveen dicht bij een treffer. Na een foutieve terugspeelbal van Robin Sikken schoot Boertien zijn robuuste verdediger te hulp en was Hoogeveen de baas in een één-op-één-situatie.

Met de ingevallen Melvin Mol en Danny Kiekebelt kwam er flink wat ervaring en extra vuur binnen de lijnen. Een indraaiende vrije bal van Mol kon met de nodige moeite onder de deklat vandaan worden getikt. Ook een kopbal van Koster werd goed gepareerd. Na ruim een uur spelen was het Enrico Schonewille die de terechte gelijkmaker aantekende. Een op het oog houdbare lage schuiver verraste de sluitpost van Drenthina. Enkele minuten later leek Koster de Schutters op 1-2 te zetten. De grensrechter van Drenthina was de enige persoon op sportpark De Oude Ros die buitenspel constateerde. Treffer ten onrechte afgekeurd.

Door dit onrecht leek Noordscheschut helemaal ontketend. Amper vijf minuten later was het opnieuw raak. Ditmaal schoof Resmon Roemahlewang het leer langs zijn eigen keeper, alsnog de 1-2 op het scorebord. Hierna ging het snel. Koster tekende na goed voorbereidend werk van Enrico Schonewille de 1-3 aan. En een weergaloze vrije bal van Mol bracht de 1-4 op het scorebord. De ook vanmiddag weer prima spelende Enrico Schonewille schoof enkele minuten later bij de tweede paal de 1-5 binnen.

Het absolute slotakkoord was voor Bjorn Schonewille en Roemahlewang. Schonewille benutte kort voor het sluiten van de markt een strafschop. En de laatste treffer kwam van het hoofd van Roemahlewang, die voor de tweede maal deze middag zijn eigen keeper verschalkte.

Een klinkende 1-7 einduitslag op het scorebord. Een uitstekende start in de 2e Klasse J. Volgende week speelt Noordscheschut een thuiswedstrijd tegen Kollum.