Sport

Noordscheschut kansloos ten onder op Urk

Afgelopen zaterdag mochten Urk en Noordscheschut na vele voetbal-loze maanden eindelijk hun opwachting maken voor de start van de competitie. Urk was duidelijk de bovenliggende partij op sportpark De Vormt. En met een afgetekende 4 – 0 nederlaag werd de equipe van oefenmeester Marc van Meel weer huiswaarts gestuurd.

Vanaf het beginsignaal schoot Urk uit startblokken. Men was veelvuldig in balbezit en meteen op zoek naar de openingstreffer. De eerste speldenprik, na zo’n drie minuten spelen, zag doelman Wiebe Zinger over de achterlijn verdwijnen. Urk bleef combineren en probeerde via de flanken een bres te slaan in de Schut-defensie. Het meeste gevaar van Urk kwam van de linkerflank. Zo ook in de 19e minuut, maar Zinger bracht adequaat redding op een inzet in de korte hoek. Enkele minuten later volgde er opnieuw een inswinger vanaf links. De kopbal verdween echter hoog over. Toen na een half uur spelen een afstandsschot van Urk rakelings langs de kruising scheerde, waren de bezoekers zowaar ongeschonden het eerste half uur doorgekomen. Zonder zelf ook maar iets te creëren. Men was simpelweg niet bij machte om het speeltuig in de ploeg te houden. Het eerste en enige wapenfeit van Noordscheschut kwam van de voet van Robbert-Jan Hamberg. Zijn inzet werd eenvoudig gekeerd door de sluitpost van Urk.

In de 38e minuut sloeg dan toch het onheil toe. Vanaf de linkerflank werd een scherp aangesneden voorzet snoeihard langs Zinger gekopt, 1 – 0 Urk. Op slag van rust kon Zinger andermaal vissen. Een vrije bal van Urk werd in eerste instantie weggewerkt. De rebound belandde voor de voeten van William de Boer, die vanaf de rand van het zestienmetergebied Zinger kansloos liet.

De tweede helft ging verder waar de eerste was gestopt. Voor de zoveelste keer deze middag brak Urk door op de linkerflank. De voorzet kon in eerste instantie nog onschadelijk worden gemaakt. Maar in de rebound kon De Boer met zijn tweede treffer van vanmiddag alsnog de 3 – 0 aantekenen. Een minuut later voorkwam Zinger met een wereldredding, op een snoeiharde kopbal van dichtbij, een grotere achterstand. Na een uur spelen volgde alsnog de 4 – 0 op het scorebord. Vanuit de omschakeling maakten de Urkers prima gebruik van de ontstane ruimte en werd het leer in het dak van het doel afgedrukt. Na deze treffer geloofde Urk het wel. Er werd van beide kanten veelvuldig gewisseld, maar gescoord werd er niet meer. Domper was nog wel het geblesseerd uitvallen van Nick Koster, een kwartier voor tijd. Komende week zal uitwijzen of Koster tijdig is hersteld of niet.

Noordscheschut deze middag niet bij machte om het Urk moeilijk te maken. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan komt Buitenpost op bezoek op sportpark De Meulewieke en beginnen we gewoon weer met nul tegen nul.

Man van de wedstrijd: geen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen