Noordscheschut heer en meester in Bedum

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager sv Bedum afgetekend met 0 – 4 gewonnen. Deze cijfers stonden bij rust al op het scorebord. In het tweede bedrijf viel er een stuk minder te beleven tijdens de intredende duisternis.

De toeschouwers hadden zich amper gesetteld langs het natte kunstgrasveld of het speeltuig lag al in het net. In de eerste speelminuut mocht Ramon Brakel aanleggen voor een vrije trap. De sluitpost had geen antwoord op zijn inzet en de handen konden ten hemel. Een paar minuten later was Kevin van Dalen dicht bij een verdubbeling van de score. Maar vanuit een corner van Enrico Schonewille wist Van Dalen de sluitpost van de bezoekers tot tweemaal toe niet te passeren.

Vanuit de eerstvolgende corner van Schonewille was het in de 12e minuut wel raak. Na andermaal weifelend optreden van de keeper, belandde het leer voor de voeten van Van Dalen, die ditmaal wel doel trof. Al het derde doelpunt op rij voor de als vanouds in topvorm verkerende centrumverdediger. Aan de andere zijde werd Wiebe Zinger voor de eerste maal getest. Hij redde bekwaam op een kopbal van dichtbij. In de 20e minuut leek de wedstrijd al helemaal beslist. Een prachtige crosspass van Jesse Steenbergen bereikte het hoofd van Nick Koster, die met een sublieme tegendraadse kopbal de stand naar 0 – 3 tilde.

Noordscheschut heer en meester in Bedum. De thuisploeg probeerde mee te voetballen, maar was simpelweg niet opgewassen tegen de dadendrang van de Schutters. Nadat na een schitterende solo Schonewille zijn snoeiharde inzet op de kruising uiteen zag spatten en een kopbal van Rijnald Vos enkele centimeters over de deklat ging, leek Noordscheschut in de 40e minuut op een 0 – 4 voorsprong te komen. De deze middag onnavolgbare Steenbergen leverde één van zijn vele afgemeten voorzetten af. Rijnald Vos beroerde het speeltuig op gevoel met de buitenkant van zijn voet, maar zijn inzet spatte uiteen op de lat.

Toch kwam de 0 – 4 alsnog op het scorebord toen een fanatiek afjagende Schonewille een fout tussen verdediger en keeper forceerde en de bal in het lege doel kon schuiven. Een minuut later leken ook de gastheren te scoren. Een uitstormende Zinger haalde opgelucht adem toen hij een geblokt schot enkele centimeters langs de goede kant van de paal zag verdwijnen. Het laatste wapenfeit van de eerste helft kwam van de voet van Robin Sikken. Zijn inzet kon tijdig worden geblokt.

De tweede trad er een ongewijzigd Noordscheschut binnen de lijnen. Wederom goed voorbereidend werk van Steenbergen stelde bijna Rijnald Vos in staat om te scoren, Vos kwam echter een teenlengte tekort. Aan de andere zijde moest Zinger gestrekt naar de hoek om zijn doel schoon te houden.

Er viel binnen de lijnen een stuk minder te beleven. Noordscheschut hoefde niet zo nodig en de bezoekers waren niet bij machte. Oefenmeester Berry Zandink achtte de tijd rijp om een dubbele wissel toe te passen. Steenbergen en Brakel, beide langdurig geblesseerd geweest, werd rust gegund. Hun plaatsen werden ingenomen door Aron Drent en Damian Smand.

Dit veranderde echter weinig aan het spelbeeld. De echte uitgespeelde kansen bleven schaars. Eerst leek Schonewille te scoren, maar vanuit kansrijke positie werd hij teruggefloten vanwege buitenspel. En ook Rijnald en Mees Vos wisten het net niet te vinden. Tijdens het slotakkoord volgden nog een drietal mogelijkheden om alsnog een vijfde treffer op het scorebord te produceren. Een voorzet van Kevin Koster bereikte Kos Kroezen, maar diens inzet ging langs de verkeerde kant van de paal. Een vrije bal van Schonewille verdween huizenhoog over. En na een enerverende solo kon Drent tijdig worden afgestopt.

Een duidelijke en verdiende overwinning voor Noordscheschut. Kritische noot was het uitblijven van treffers in het tweede bedrijf. Maar wanneer men deze bewaart voor de komende wedstrijden, dan heeft iedere Schutter daar vrede mee. Volgende week speelt Noordscheschut de thuiswedstrijd tegen FC Lewenborg, aanvang 14.30 uur.