Sport

Nieuw waterveld bij de Hoogeveense Hockeyclub

Nieuw waterveld bij de Hoogeveense Hockeyclub.

Hoogeveen-De feestelijke opening van het waterveld bij de Hoogeveense Hockeyclub werd verricht door  de burgemeester Karel Loohuis en wethouder Roelof Bisschop. De ondergrond van het veld is geheel vernieuwd en voorzien van een nieuwe kunstgrasmat

De Hoogeveense Hockeyclub heeft sinds kort de beschikking over een waterveld.
De ondergrond onder het veld is geheel vernieuwd en voorzien van nieuw kunstgras.
De hockeybond KNHB had het oude (zand-)veld eigenlijk al afgekeurd, en daarmee was dat duidelijk aan vervanging toe.
De velden bij de hockeyclub zijn eigendom van de gemeente Hoogeveen. Na anderhalf jaar constructief overleg tussen de gemeente, beleidsadviseurs en de hockeyclub besloot men om het nieuwe veld als waterveld uit te voeren.

Waterveld
Een waterveld geeft een hogere balsnelheid en consistenter rollen van de bal dan andere soorten kunstgras. Een ander voordeel van een waterveld is dat brandwonden bij het vallen en glijden tot het verleden behoren.
In het tophockey zijn watervelden al langere tijd de norm, maar ook bij de kleinere clubs ziet men het steeds vaker.
Bij het nieuwe veld is ook gekozen voor de aanleg van ledverlichting. Hierdoor verwacht de club een forse stroombesparing. Met de huidige energieprijzen is dat extra welkom.

Vrijwilligers
Tijdens de ombouw is er door vrijwilligers van de club hard meegewerkt. Vooral bij het verwijderen van de oude constructie hebben vrijwilligers van de club flink meegeholpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen