Foto: pixabay
Sport

Meld je aan voor het sport- en cultuurkamp 2021

Hoogeveen – Ga jij deze zomer, om wat voor reden dan ook, niet op vakantie? Meld je dan aan voor het sport- en cultuurkamp. Het kamp wordt georganiseerd voor kinderen uit de gemeenten Hoogeveen en De Wolden die om verschillende redenen niet op vakantie gaan. Zoals ziekte van familieleden of verminderde financiële mogelijkheden. Dit jaar vindt het kamp plaats in Zuidwolde van dinsdag 10 augustus tot en met vrijdag 13 augustus. Het kamp is voor basisschoolkinderen uit groep 3 tot en met groep 8. Het sport- en cultuurkamp geeft deze kinderen de mogelijkheid om in de zomervakantie een vier dagen gratis georganiseerde activiteiten te doen.

Organisatie
Het kamp wordt georganiseerd door de sportfunctionarissen van Hoogeveen en De Wolden en jongerenwerkers van Welzijn de Wolden. De organisatie wordt ondersteund door een grote groep vrijwilligers en andere professionals. Wij zetten ons in om de kinderen een week lang onbezorgd te laten genieten.

Wat houdt het sport- en cultuurkamp in?
Van dinsdag tot vrijdagmiddag verblijven de kinderen in en rondom Zuidwolde. In sporthal Mr. N. Wessels Boer worden slaapruimtes ingericht, waar de kinderen op hun eigen luchtbedden slapen. Overdag zijn er sportclinics en cultuurworkshops, maar bijvoorbeeld ook spelletjes, zwemactiviteiten en een bonte avond. De kinderen worden ingedeeld in groepjes met leeftijdsgenoten, die begeleid worden door sportfunctionarissen, jongerenwerkers en vrijwilligers. Tijdens de week is er aandacht voor een gezonde leefstijl, worden kinderen gecoacht op hun gedrag en zijn er professionals die met kinderen kunnen praten als het even niet zo lekker gaat. Voorop staat echter altijd dat het een leuke vakantieweek is.

In het kort:
Wat:                    Het sport- en cultuurkamp 2021
Wie:                    Kinderen uit groep 3 t/m groep 8 die niet op vakantie kunnen
Waar:                  Sporthal Mr. N. Wessels Boer, Zuider Esweg 1, 7921 JC Zuidwolde
Wanneer:             Dinsdag 10 augustus t/m vrijdag 13 augustus (met overnachten)
Kosten:                Geen

Aanmelden of meer informatie?
Aanmelden voor het kamp kan tot en met 5 juli 2021 per e-mail bij Yvonne Hooijer: yvonnehooijer@welzijndewolden.nl. Vermeld hierbij uw woonplaats en reden van opgave. U krijgt dan een aanmeldformulier toegestuurd. Wilt u liever het formulier op papier ontvangen of samen invullen, geef dit dan aan bij de aanmelding. Vragen over het kamp zijn natuurlijk welkom.

Corona maatregelen
Vanwege de huidige corona maatregelen zijn alle evenementen tot in ieder geval juni afgelast. Wij zijn positief en gaan op dit moment verder met de voorbereiding van het kamp. De veiligheid van onze vrijwilligers en deelnemers staat voorop. Wij volgen daarom het advies en de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Of het kamp door kan gaan hangt vooral af van wat de landelijke richtlijnen worden na 1 juni.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen