AlgemeenSport

Maurice Kok regiokampioen dressuur Drenthe

Maurice Kok, 11 jaar wonende in Hoogeveen en rijdend lid bij PC Zuidwolde heeft afgelopen weekend een topprestatie geleverd!

Na enkele voorselecties met succes te hebben verreden, was het zaterdag 2 februari zo ver. Maurice en zijn pony Shakira verschenen samen aan de start tijdens de Regiokampioenschappen pony’s dressuur in een mooi aangeklede manege de Rietweg te Bronneger.

Een sterk deelnemersveld was aanwezig, maar met een score van 65.25% gereden, leverde dit de titel van Drents Kampioen dressuur indoor 2019 op!

Maurice krijgt dressuurles van Mieke Beekelaar, met hart en ziel heeft ze Maurice gesteund tijdens de Kampioenschappen.

Naast deze titel en overwinning zijn Maurice & Shakira geselecteerd om deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo, die verreden worden op zaterdag 16 maart as. Ook is deze combinatie actief in de springsport. En dat doet hij ook met Shakira, je kunt zeggen dat ruiter en pony “allrounders” zijn.

Voor de indoor Drentse Kampioenschappen springen 2019 is deze combinatie ook geselecteerd. Tijdens 1 van de springselecties die 19 januari jl. in Staphorst werd gehouden, wisten ze respectievelijk een 1e en 3e plaats te bemachtigen. Zaterdag 16 febr. zijn de indoor Regio Kampioenschappen in manege de Stroomruiters te Beilen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen