Sport

Marieke de Groote en Elise Mulder goud op de toestelfinales in Groningen

Hoogeveen-Zondag 4 juni jl. waren de toestelfinales turnen van district Noord in Groningen. Turnsters Marieke de Groote en Elise Mulder van C.G.V Olympia Hoogeveen hadden zich geplaatst voor deze wedstrijd. Eerder in het wedstrijdseizoen hadden zij namelijk tot de best behorende oefeningen in hun categorie geturnd. Marieke de Groote had zich geplaatst voor de toestellen sprong en vloer. Elise Mulder mocht haar oefening op de vloer laten zien.

Voor Marieke en Elise begon de wedstrijd om negen uur ’s ochtends in de sporthal in Groningen. Na de warming-up en de opmars, waren ze beiden aan de beurt voor hun vloeroefening. Marieke was als eerst aan de beurt en liet een mooie oefening zien. Vooral haar overslag salto en arabier streksalto halve draai gingen erg goed. Ze kreeg voor de moeilijkheid een score van 3.5, de hoogste score in haar categorie. Marieke kreeg voor de netheid (E-score) een 6.933, waardoor ze op een totaal van 10.433 uitkwam.

Elise mocht daarna haar oefening op de vloer turnen. Voor deze wedstrijd had ze nieuwe muziek en een nieuwe oefening gemaakt. Hierbij had ze naast de elementen ook gewerkt aan de artisticiteit van de oefening. Dit werd beloond met D-score (moeilijkheid) van 3.3 en een E-score van 7.633. Met een totaal van 10.933 stond Elise dan ook bovenaan na de eerste ronde.

In de tweede ronde had Marieke het onderdeel sprong. Hierbij moest ze twee sprongen over de pegasus laten zien. Ze heeft gekozen voor een half in, half uit en een yamashita. Bij een half in, half uit wordt er een arabier over de pegasus gesprongen, gevolgd door een halve draai in de afzweeffase. Marieke voerde deze sprong netjes uit, wat werd beloond met een 11.400. De tweede sprong was een yamashita, een overslag over de pegasus waarbij je in de afzweeffase hoekt. Hiervoor kreeg ze een 10.700. Bij de sprong wordt het gemiddelde van de twee sprongen geteld, waardoor Marieke in totaal op een 11.050 uitkwam.

Na nog twee rondes wachten, was het tijd voor de prijsuitreiking. De cijfers werden al tijdens de wedstrijd op een scherm getoond, maar daarbij waren de cijfers van de andere turnsters niet bijgehouden. Marieke de Groote was het best op het toestel sprong en mocht daar de gouden medaille ophalen. Daarnaast is ze ook derde geworden bij het onderdeel vloer. Het goud op vloer was voor Elise Mulder. Zij had de beste oefening in deze categorie geturnd.

Foto: Melissa Polman


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen