Sport

Judith Almeloo nieuwe trainer HZVV Vrouwen 1

Judith Almeloo wordt de nieuwe trainer van HZVV Vrouwen 1. Ze volgt Marco de Jonge op, die na drie seizoenen terugkeert naar Vitesse’63 in Koekange.

Judith (45)  is een bekend gezicht binnen de club. Ze maakte sinds 1996 deel uit van het succesvolle vrouwenteam dat doorstootte naar de landelijke top. Als gemakkelijk scorende aanvalster (‘ik speelde linksbuiten of spits’) had ze een belangrijk aandeel in de successen. Vrouwenvoetbal won steeds meer aan populariteit in die jaren en HZVV zette de plaats Hoogeveen nadrukkelijk op de kaart. ‘Ja, dat was een mooie tijd,’, kijkt ze met een glimlach terug. ‘’s Morgens vroeg in de bus en ’s avonds laat weer thuis.’

Een zwangerschap beëindigde haar loopbaan. Het was tijd voor andere dingen, maar toen Alita Salomons haar na een paar jaar benaderde om als spitsentrainer aan de slag te gaan bij Vrouwen 1 keerde Judith Almeloo terug op het veld. De afgelopen twee seizoenen werkte ze als assistent-trainer van Marco de Jonge.

Nu is het tijd om de eindverantwoordelijkheid te dragen. Judith is er klaar voor en vindt het een uitdaging om ‘met deze talentvolle groep aan de slag te gaan.’  Ze voelt zich nauw verbonden met het team en de club.

In de jaren dat het vrouwenvoetbal binnen HZVV enigszins in het slop was geraakt, heeft ze samen met Martine Weinans en Harry Kuik voor nieuwe impulsen gezorgd. Ze is daarom blij dat Kuik als klankbord actief blijft in de staf en haar op wedstrijddagen zal assisteren op de bank. Op trainingsavonden kan ze rekenen op de ondersteuning van assistent-trainer Wim van der Sterre en keeperstrainer Daymian van Goor.

Judith heeft zin in haar nieuwe avontuur. De nadruk ligt komend seizoen vooral op de ontwikkeling van de jonge speelsters, wat uiteindelijk moet resulteren in goede resultaten in de 1e klasse.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen