Sport

Jamai Kriekjes terug naar Hoogeveen

HOOGEVEEN – Hoofdklasser Hoogeveen heeft zich versterkt met Jamai Kriekjes. De talentvolle aanvaller keert terug vanuit de jeugd van FC Emmen waar hij veelvuldig scoorde. De 17-jarige aanvaller doorliep voor zijn overstap naar de Drentse eredivisionist de jeugdopleiding van Hoogeveen.

“We zijn blij dat met Jamai een groot talent terugkeert”, vertelt Danny van der Sleen namens de technische commissie van de Hoogeveners. “Regelmatig stromen er jeugdspelers door naar opleidingen van profclubs. Ondanks dat dit jammer is voor de doorstroming bij ons, is het natuurlijk ook een prachtig stukje waardering voor onze eigen opleiding. We blijven ook contact houden met de spelers, zodat ze altijd weer met een goed gevoel kunnen terugkeren. Jamai is wat dat betreft een mooi voorbeeld.”

Prachtig niveau

Kriekjes zelf is ook blij met zijn terugkeer en de kans die hij krijgt bij de selectie van trainer Nico Haak. “Ik heb bij FC Emmen aangegeven per direct te stoppen. Ik liep al langer met deze gedachte rond. De huidige corona-situatie, waarin we geen wedstrijden spelen, speelt daarbij ook zeker een rol. Het is nu de bedoeling dat ik werk ga zoeken in Hoogeveen en voor mijn kans ga bij Hoogeveen zondag. Het is ook een prachtig niveau om je verder te ontwikkelen met uitstekende trainers, spelers en niet te vergeten de supporters die er altijd zijn. Ik heb dan ook ontzettend veel zin om de blauwwitte kleuren weer te mogen verdedigen.”
De aanvaller kijkt met plezier terug op zijn tijd bij FC Emmen. “Ik heb er een prachtige tijd gehad en ook veel gescoord. Hoogtepunt was de kwartfinale van de beker die we op De Toekomst in Amsterdam van Ajax wonnen.”

Selectie Hoogeveen 2021-2022

Blijft: Thomas Reinders, Joost Screever, Serkan Akbas, Dami Gerding, Emil Bijlsma, Kjelt Engbers, Louis Vijfhuizen, Tom Heerkes, Menno Heerkes, Noah Schuurman, Jim Veltmaat en Levon van Dijk

Nieuw: Stefan Pattipeilohy (Hoogeveen JO19), Maxim Muusse (HHC Hardenberg), Jorn-Jan van de Beld (HHC Hardenberg), Jamai Kriekjes (FC Emmen O18).

Vertrekt: Twan Berends (onbekend), Martijn Drent (Heiligerlee), Enver Spijodic (ACV)

Foto: FC Emmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen