Sport

Hoogeveen wint met gemak van Nieuw Balinge

HOOGEVEEN – Je hebt van die bekerwedstrijden waar niemand wat aan heeft. Die tussen Hoogeveen zaterdag en Nieuw Balinge was er zo’n één. De gasten waren kanonnenvoer voor de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog, die uiteindelijk met 12-0 won.

Juist in deze fase wil je wat weerstand hebben. Het is elk jaar echter hetzelfde liedje. Tijdens het Offerein Voetbaltoernooi treft men al vroeg sterke tegenstanders, om in de laatste weken voor de competitie zwakke broeders te treffen in de beker. Verre van een ideale voorbereiding richting de competitie.

Zaterdag was het verschil ook wel te wijten aan de slappe instelling van Nieuw Balinge, dat zich als makke schapen naar de slachtbank liet leiden. Al na acht minuten was de ban gebroken toen een prachtige bal van Marco Santing heerlijk uit de lucht in één keer werd afgerond door Twan Reinders. Binnen twintig minuten vergrootten Marcel Linthorst en Sander van Veen de marge vervolgens tot drie treffers. Daarna bleef Hoogeveen even droog staan, maar had het niets te duchten van de tegenstander. Via Marco Santing en Eduard Kobes werd de ruststand op 5-0 bepaald.

Op jacht naar meer

Het viel Hoogeveen te prijzen dat het vervolgens in de tweede helft doorging, al betekende dat niet dat het tempo enorm hoog was. Dat was domweg niet nodig. Al snel liep men via Ismail Uçan en Mesud Yildirim uit naar een 7-0 voorsprong. Twan Reinders en Saroney Vreeling maakten er vervolgens rond het uur 8-0 en 9-0 van, waarna de teller even stokte.

In de slotfase was het weer prijsschieten en schoot Ismail Uçan de dubbele cijfers op het scorebord, om vervolgens ook nog eens een hattrick te scoren. In de slotminuut mocht Marcel Linthorst van de strafschopstip het dozijn volschieten.

Volgende week wacht voor Hoogeveen een zwaardere tegenstander. Dan is in De Krim het DKB van Jan Otto Benjamins de tegenstander.

Foto, verslag en samenvatting: VV Hoogeveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen