Handbalheren Kwiek kampioen

De heren van handbalvereniging Kwiek zijn zondag kampioen geworden in de 1e klasse. Na een paar gemiste kansen liepen de heren snel uit naar een eindstand van 34-14.

Door verlies van concurrent Cometas uit Leeuwarden afgelopen vrijdag, was de kampioenswedstrijd van Kwiek uit Hoogeveen een week eerder dan gepland. In plaats van een rechtstreeks duel met Cometas volgende week, was bij winst deze week op Hurry-Up uit Zwartemeer al voldoende voor het kampioenschap.

In het begin was de spanning van het kampioenschap enigszins te voelen. De eerste paar schoten op doel werden gemist en kwam Hurry-Up met het openingsduel. Na 11 minuten konden de heren pas 3 doelpunten op het scorebord noteren. Hierna waren de heren van Kwiek ontketend.

Door goed keeperswerk van Ronnie Kroezen kon Kwiek snel de omschakeling vinden. Dann Oelen en Mathijs Kleefman liepen veelal de breakout en konden de voorsprong uitbouwen naar 13-4. Kwiek hield deze voorsprong vol tot de rust met een ruststand van 16-6.

Na rust ging Kwiek verder met waar het gebleven was: goed verdedigen en veel scoren. In de verdediging stonden Pascal Klaassens en Matthijs van Veen hun mannetje waardoor de keeper Wesley Knol veel ballen heeft tegengehouden. In de aanvallen werden vervolgens veel systemen en wissels ingezet. Hier heeft Liam Koekoek een groot aandeel ingehad. Met goede schijnbewegingen, druk leggen op de verdediging en vele doelpunten heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de overwinning.

Kwiek wist dat de overwinning al binnen was en kon de wedstrijd simpelweg uitspelen. Door trainer/coach Bernard Ballast hielden de heren hun focus op de wedstrijd en liepen verder uit tot een eindstand van 34-13.

Door deze overwinning zijn de heren van Kwiek 3 wedstrijden voor het einde van de competitie kampioen. Met momenteel maar één verliespartij en een doelsaldo van +247 hebben de heren dit seizoen laten zien dat ze hoofdklasse-waardig zijn. Maar eerst is het tijd voor een feestje. Daarna zijn de ogen gericht op de hoofdklasse.