Effectief SCN haalt uit tegen SVBO

SCN heeft afgelopen zaterdag een ruime overwinning geboekt op bezoek bij SVBO. De ploeg uit Nieuwlande ging zeer zorgvuldig om met de kansen die het kreeg en won uiteindelijk met 0-5.

Zaterdagmiddag ontving de nummer acht SVBO de nummer zeven SCN. Op het kunstgrasveld in het zonnige Emmen legde SVBO een verzorgde opbouw van achteruit op de mat, maar tot grote kansen kwam de ploeg in eerste instantie niet. Het waren dan ook de bezoekers die na zestien minuten spelen de score openden. Een lange pass van Erwin Smale werd op waarde geschat door Stefan Bruinsma die na goed doorzetten de 0-1 binnenschoot. In de dertigste minuut kreeg SCN haar tweede kans van de wedstrijd en weer was het raak. Een afgemeten voorzet van Erwin Smale werd bij de tweede paal overtuigend afgemaakt door Danny Kuiper. Na de 0-2 kreeg ook SVBO haar eerste kansen van de wedstrijd, maar met twee uitstekende reddingen voorkwam doelman Lars Koster dat de thuisploeg terug in de wedstrijd kon komen. Dat niet iedere doelpoging van SCN doeltreffend kon zijn bleek vlak voor rust toen Wilmar Pastoor de bal net over de goal van doelman Jarno Brands kopte.

Lesje effectiviteit

In de tweede helft ging SVBO dringend op zoek naar de aansluitingstreffer en was het meerdere malen gevaarlijk rondom het strafschopgebied van SCN, maar opnieuw kwam de thuisploeg niet tot scoren. Net als in de eerste helft benutte SCN wel de eerste kans die het kreeg en kwam het op 0-3. Een steekpass van Marco Bruinsma bereikte spits Stefan Bruinsma die oog in oog met de doelman zelfverzekerd raak schoot. Na de derde tegentreffer nam SVBO nog meer risico op zoek naar een resultaat waardoor er meer ruimte voor SCN kwam. Marco Bruinsma had na goed voorbereidend werk van Lars Guichelaar en Emiel Verweij tweemaal de mogelijkheid om de score verder uit te breiden, maar zijn pogingen troffen het doel niet. In het laatste kwartier wist SCN door twee treffers van Roy Zwiers alsnog verder uit te lopen op SVBO. In de 76e minuut scoorde Zwiers door het eindstation te zijn van een uitgespeelde aanval waarin Dave Slomp de bal voor hem klaarlegde en tien minuten later maakte Zwiers ook zijn tweede treffer nadat Emiel Verweij hem een-op-een zette met doelman Brands, 0-5. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg SVBO via Stan Wolbers nog één kans om een eretreffer te maken, maar zijn inzet belandde van dichtbij op de paal. De 0-5 stand bleef daarmee op het scorebord staan waardoor een efficiënt SCN de drie punten mee naar Nieuwlande nam.

Vrij weekend

Vanwege een oneven aantal teams in de competitie speelt SCN volgend weekeinde geen wedstrijd. De ploeg uit Nieuwlande komt zaterdag 30 april weer in actie en gaat dan op bezoek bij de huidige nummer twee SV Borger.

SVBO – SCN: 0-5. Scoreverloop: 16e Stefan Bruinsma 0-1, 30e Danny Kuiper 0-2, 63e Stefan Bruinsma 0-3, 76e Roy Zwiers 0-4, 86e Roy Zwiers 0-5.