Sport

DVOV en FC Emmen winnaars Huys Talent Cup

Veertig voetbalteams vanuit heel Nederland kwamen op 29 juni 2024 richting het sportcomplex van v.v. de Weide voor de Huys Talent Cup. De uitgenodigde teams spelen allemaal in de hoofdklasse van de U11 en U12.

Met een hartelijk welkomstwoord van de voorzitter van v.v. de Weide, Tjeerd de With, begon het toernooi. Voor de lunchpauze werden 80 wedstrijden gespeeld. Mooi om te zien dat er zoveel plezier en gedrevenheid was bij de jongens en meiden. Er waren in meerdere poules penalty’s nodig om te bepalen op welke plek de teams stonden. Alles kon door de teams gevolgd worden in de Tournify-app. Voor de meegereisde supporters was er, buiten de mooie voetbalwedstrijden, vermaak op de luchtkussens mogelijk. Er waren weer kraampjes waar drankjes, lekker schaafijs, suikerspin, hamburgers en frietjes gekocht konden worden. Ook was er een kraampje waar je nog een mooi voetbaltenue van jouw favoriete club kon scoren. De sfeer was weer aangenaam en het was heerlijk voetbalweer. Teams hadden een partytent meegenomen om voor schaduw voor hun toppers te zorgen.

Na de lunch begon de tweede groepsfase. Uiteindelijk leverde dit bij de U11 DVOV en SV ARC als finalisten op. In een spannende wedstrijd kwam DVOV met 2-0 als winnaar uit de bus. Bij de finale van de U12 mochten FC Emmen en Victoria 1893 het tegen elkaar opnemen en kwam FC Emmen, met 1-0 als eindstand, als winnaar uit de strijd.

De prijzen werden uitgereikt door topscorer van SC Cambuur-speler Milan Smit. Net als voorgaande jaren, was er weer een prijs voor de beste keeper van het toernooi, bij de U11 was het Jessica Visser van AS’80, die deze prijs mee naar huis mocht nemen. Bij de U12 was het Vince van der Struijk, spelend voor RKSV Boxtel, die zich beste keeper mocht noemen van de Huys Talent Cup 2024. De prijs voor beste speler van het toernooi voor wat betreft de U11 ging naar Daan van Benthem, uitkomend voor DVOV. Bij de U12 was het Jayvinlee Huie, spelend voor AFC Quick 1890, die eruit sprong en de prijs mee mocht nemen naar huis.

Al met al een prachtige voetbaldag, die eindigde met vele verzoeken om volgend jaar terug te mogen komen. De organisatie kijkt dan ook terug op een zeer geslaagd toernooi. Foto Jennet Haar Fotografie

Aankomende evenementen