Dames Hollandscheveld verslaan koploper Meppel

Meppel – Na tweemaal gelijkspel en het verlies tegen Klazienaveen kan je spreken van een vormdip bij de dames van Hollandscheveld. Om hun doelstelling waar te maken, is winst tegen FC Meppel/Alcides gewenst. Maar het combinatieteam uit Meppel staat ongeslagen eerste in de competitie. Wat opvalt bij Hollandscheveld is dat ze best goed en vaak tot scoren komen, maar dat ze ook behoorlijk veel goals tegen krijgen. Trainer Henry Strijker is de afgelopen week daarom vooral bezig geweest om dat laatste te voorkomen. En hoewel progressie zeker zichtbaar was, kreeg Hollandscheveld toch nog 3 goals om de oren. Maar dat waren er gelukkig wel twee minder dan Hollandscheveld, waardoor Hollandscheveld wel met 3-5 als winnaar van het veld stapte.

De wedstrijd was een kwartier onderweg toen gelegenheidsaanvoerdster Jolanda Hamstra Hollandscheveld op voorsprong bracht. Op aangeven van Ranoe Vos wist zij de openingstreffer te maken. Niet veel later stond Jolanda aan de basis van de 0-2 van Milady van Dalen, die overigens 10 minuten later ook de 0-3 op prachtige wijze in het doel krulde. Niets leek in de weg te staan voor klinkende overwinning. Maar een goed ingestudeerde vrije trap werd het toch tegen de verhouding in 1-3. Het was wel het startsein voor Meppel om wat meer energie in de wedstrijd te leggen. Die inzet werd beloond want toen het fluitsignaal voor de rust klonk, was de thuisploeg teruggekomen tot een 3-3 stand. En dit had overigens hoger kunnen uitvallen als Esmee Nijstad niet zo goed stond te keepen.

Voor Hollandscheveld kwam de rust in dat opzicht op het juiste moment. Voor Hollandscheveld zou een snelle goal in de tweede helft voor wat rust zorgen. En gelukkig was kwam dat doelpunt ook binnen het kwartier. Indy Strijker wist Ranoe op het juiste moment te bedienen en Ranoe zorgde voor de hernieuwede voorsprong. Deze score bleef ook lange tijd op het scoreformulier staan. En dat zorgde voor steeds meer spanning langs de kant. Want zolang het slechts 3-4 stond, was een overwinning nog allesbehalve zeker. Aan die onzekerheid bracht Ranoe in de 87e minuut een einde toen zij al slidend de bal in het doel wist te werken.

Met de overwinning op Meppel, heeft Hollandscheveld eindelijk weer een overwinning weten te behalen en door een aantal verassende uitslagen op de velden, kan Hollandscheveld ook weer omhoogkijken.