Dames Hollandscheveld onderuit in Zuidwolde

Zuidwolde – Het was nat, koud en het veld was ook niet opperbest, maar alles bij elkaar net goed genoeg om de wedstrijd tussen JVZ en Hollandscheveld door te laten gaan. En doordat de omstandigheden voor beide ploegen hetzelfde waren, kunnen eerdergenoemde factoren ook niet worden aangedragen als argumenten voor de 4-1 nederlaag.

Langs de kant van het veld was het ondanks het weer best druk. Bij beide ploegen stonden een vaste groep supporters bewapend met paraplu’s het schouwspel tussen beide ploegen te aanschouwen. Het was een eerste helft dat niet echt op gang leek te komen. Beide teams waren redelijk aan elkaar gewaagd, maar JVZ had toch wel lichtelijk de overhand. De thuisploeg had echter grote moeite met de verdediging van Hollandscheveld waarin vooral Ranoe Vos een belangrijke rol speelde. Zij heeft menig uitbraak eigenhandig weten te voorkomen. Toch kon ook zij niet voorkomen dat het na een half uur spelen toch 1-0 werd voor ploeg uit Zuidwolde.

Voor Hollandscheveld was het doel dan ook in de tweede helft om zo snel mogelijk de gelijkmaker te maken. Maar het was uiteindelijk Zuidwolde dat snel op de voorsprong wist te vergoten. Na 12 minuten spelen in de tweede helft stond de score al op 3-0. Even leek het er op dat dit de eerste wedstrijd van het seizoen zou worden waarin Hollandscheveld niet tot scoren zou komen. Maar op aangeven van Sabrina van Nuil wist Indy Strijker dat te voorkomen. Hollandscheveld kwam ook op 3-2 maar deze goal werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Het zorgde er wel voor dat Zuidwolde iets behoudender ging spelen en dat resulteerde ook wel in wat tijdtrekken. Toen de aanvoerdster van Hollandscheveld daar wat van zij werd zij getrakteerd op een gele kaart. Om minimaal een gelijkspel uit de wedstrijd te trekken, vielen er achterin wat meer gaten. Van deze ruimte wist Zuidwolde weer te profiteren en zorgde de 4-1 ervoor dat de wedstrijd ook gelijk gespeeld was.